ABD’de Dayanıklı Mal Siparişlerini Takip Edeceğiz...

ABD’de Dayanıklı Mal Siparişlerini Takip Edeceğiz...

*Bugün saat 16:30’da ABD’de dayanıklı mal siparişlerini takip edeceğiz. Dayanıklı mal siparişlerinin Ocak ayında %4.9 azalış göstermesi bekleniyor. Çekirdek verinin ise %0.2 artış göstermesi bekleniyor.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:
   -Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır.
   -Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk.
   -Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir.
   -Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.

*Geçtiğimiz Ağustos ayında göreve başlayan Schmid, kamuoyuna yaptığı ilk kapsamlı açıklamada, "Enflasyon hedefin üzerinde seyrederken, işgücü piyasaları sıkı ve talep kayda değer bir ivme gösterirken, benim kendi görüşüm politikanın duruşunu önceden ayarlamaya gerek olmadığı yönünde. Bunun yerine, en iyi hareket tarzının sabırlı olmak, ekonominin meydana gelen politika sıkılaştırmasına nasıl tepki verdiğini izlemeye devam etmek ve enflasyonla mücadelenin kazanıldığına dair ikna edici kanıtlar beklemek olduğuna inanıyorum" dedi.

*Hazine Bakanı Janet Yellen, 20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları zirvesi için gittiği Sao Paulo'da bugün düzenleyeceği basın toplantısının metni gazetecilere dağıtıldı. Dağıtılan metinde şu açıklama yer alıyor.

Geçen yıl küresel büyüme dirençli ve tahmin edilenden daha güçlü oldu. Amerika'nın yumuşak inişe giden yolu küresel büyümeyi destekledi. İleriye dönük olarak, küresel görünümün karşı karşıya olduğu risklerin bilincindeyiz ve bazı ülkelerdeki ekonomik zorlukları dikkatle izlemeye devam ediyoruz, ancak küresel ekonomi dirençli olmaya devam ediyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç