ABD Ekonomik Büyüme Revizesi Günün En Önemli Verisi Olacak...

ABD Ekonomik Büyüme Revizesi Günün En Önemli Verisi Olacak...

*Global piyasalarda günün en önemli verisi TSİ 16.30’daki ABD dördüncü çeyrek ekonomik büyüme verileri olacak. ABD’de ekonomik veri her çeyrekte, öncü-revize-nihai olarak üç kere açıklanır. Geçen ay açıklanmış öncü veri %3.3 olarak gerçekleşmişti. Revizenin de %3.3 gelmesi öngörülüyor.
ABD 2023 üçüncü çeyrekte %4.9 olarak gerçekleşmişti.

*ABD 10 yıllık tahvil faizi %4.33 bölgesini kısa vadede direnç olarak alıyor ve bu sevyeye yakın bir şekilde seyretmeye devam ediyor. %4.33 bölgesi yukarı yönde aşılması halinde faizlerde peşi sıra yükseliş gerçekleşebilir.

*Gün içinde FOMC üyelerinden Williams, Collins ve Bostic açıklamalarda bulunacak.
TSİ 20.00’de Atlanta FED başkanı Bostic’in para politikası ve ekonomi hakkında konuşması bekleniyor.
TSİ 20.15’de Boston FED Başkanı Collins’in ve 20.45’de ise New York FED Başkanı Williams konuşacak.

*Asya seansında Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın politika faiz kararı açıklandı. Banka, faizi %5.5’den sabit bıraktı. Banka, bu sene sonu öngördüğü faiz oranlarını 8 baz puan düşürdü ve muhtemelen bu sene içerisinde en fazla bir faiz artışı gelecek. 2024 yılı sonuna kadar bu faiz oranlarının korunması bekleniyor.
Banka’nın açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti;

-Çekirdek enflasyon ve enflasyon beklentilerine ilişkin göstergelerin çoğu geriledi ve enflasyon görünümüne yönelik riskler daha dengeli hale geldi.
-Ancak manşet enflasyon yüzde 1 ila 3 hedef aralığının üzerinde kalıyor ve bu da komitenin yukarı yönlü enflasyon sürprizlerini tolere etme yeteneğini sınırlıyor.

*Hong Kong, konut piyasasını sıkan ve daraltan tedbirleri iptal edeceğini ve yerel emlak sektörünü canlandırmayı amaçladığını açıkladı.


-

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç