Euro Bölgesi’nde Aylık Enflasyon Yükselişe Geçti…

Euro Bölgesi’nde Aylık Enflasyon Yükselişe Geçti…

*Türkiye imalat PMI Şubat ayında 1.00 puanlık artış ile 50.20 seviyesine ulaştı. Böylelikle 50 eşik değerini aşarak pozitif beklenti bölgesine giriş yaptı. Verinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

   “Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 8 ay sonra 50’nin üzerinde gerçekleşerek imalat sanayinde büyümeye işaret ediyor.

    İki aydır artan PMI, sanayi üretiminde yıla iyi bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor.

    Ana ticaret ortağımız Avrupa Birliği’ndeki toparlanma ile imalat sanayi daha da güçlenecektir.”

*Almanya imalat PMI Şubat ayında 45.5’den 42.5 düzeyine geriledi.

*İngiltere imalat PMI Şubat ayında 0.5 puanlık yükselişle 47.5 oldu.

*Euro Bölgesi imalat PMI Şubat ayında 0.1 puan düşüşle 46.5 oldu.

*TCMB yazılı basın açıklamasıyla Ödeme Sistemleri’nin yenilenmiş haliyle devreye alındığını bildirdi.

   “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödeme Sistemleri yeni teknolojiler ve mimari ile yenilenerek devreye alınmıştır. Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi (EMKT) bileşenlerinden oluşan TCMB Ödeme Sistemleri, daha esnek ve bağımsız bir mimariye geçiş amacıyla TCMB bünyesinde geliştirilerek yenilenmiş haliyle 23 Şubat 2024 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.”

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Holzmann, ECB’nin faizler konusunda acele karar veremeyeceğini, enflasyona yönelik riskler konusunda hala dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

*Euro Bölgesi’nde Şubat ayına ait enflasyon verileri belli oldu. Ocak ayında %0.4 azalış gösteren manşet enflasyon, Şubat ayında %0.6 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %2.5 beklentisine karşılık %2.6 olarak gerçekleşti. Yıllık bazlı enflasyon bir önceki veride %2.8 olarak gerçekleşmişti.

   Çekirdek enflasyonun Ocak ayındaki %0.9’luk güçlü gerilemesinin ardında Şubat ayında %0.7 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %2.9 beklentisine karşılık %3.1 arttı. Yıllık bazda bir önceki veri %3.3 olarak gerçekleşmişti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç