pariteicons_f63.png

Buğday – Son Altı Ayın En Düşük Seviyesinde…

Buğday vadeli fiyatları üzerindeki güçlü baskı ile birlikte tekrar 540 ana destek bölgesine kadar geriledi. Bu bölgeyi en son 2023 Eylül döneminde test etmiş, ancak kıramayıp tepki almıştı. 540 desteğinin önemi, kırılması halinde bir sonraki düşük seviyelerin en son 2020 Ağustos’da görüşmüş olmasıdır.

Artan Rusya ihracatı, Karadeniz bölgesindeki rekabetçi fiyatlar, bol miktardaki küresel stoklar, azalan uluslararası talep ve başka bir büyük Rus mahsülü beklentisi, emtia fiyatı üzerinde büyük baskı oluşturdu. USDA, Rusya'nın Ocak ayı buğday ihracatının 51 milyon mt'a ulaşacağını tahmin ediyor. Önceki yılın tahmini 47.5 milyon mt olarak gerçeklemişti.

Olası tepkilerde ilk ara direnç 575 olup, haftalık ana direnç 609 seviyesidir. Temel tarafta arz talep dengesinde arzın baskın çıkması fiyatları baskılıyor demiştik. Bir yandan teknik olarak da 50 haftalık ortalama da fiyatları baskılayan teknik bir göstergedir ve 609 direncine denk gelmektedir. Olası tepkiler önemli, ancak artık fiyata çok yaklaşan 50 haftalık ortalama yukarı yönde kırılmadıkça kalıcı bir toparlanmadan bahsetmek teknik olarak erken olacaktır.

Destekler: 540 – 495 – 465

Dirençler: 575 – 609 – 660

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç