FED Başkanı Powell'ın Kongre Sunumlarında Hangi Mesaj Çıktı ?

FED Başkanı Powell'ın Kongre Sunumlarında Hangi Mesaj Çıktı ?

*FED Başkanı Powell’ın iki günlük Kongre sunumları sona erdi. Sunumlardan ve verilen mesajlardan, ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşme senaryosu şuan temel nokta kalmaya devam ediyor.

*Powell, enflasyonun düşürülmesinde önemli ilerleme kaydedildiğini ve FED’in enflasyonun %2'ye yaklaşacağına dair "bir miktar güven" duyduğunu söyledi. Daha fazla güven duymak için "biraz" daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu ve FED’in faiz indirimi yapması için enflasyon verilerinin iyileşmesine gerek olmadığını söyledi. Sadece mevcut seviyelerden daha çok görmek istediğini ima etti.

*Farklı bir soruya yanıt olarak Powell, komitenin faiz oranlarını düşürmesi için enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde FED hedefine döndüğüne dair "biraz daha fazla kanıtın" gerekli olduğunu söyledi. Ayrıca FED’in enflasyonun %2'ye ulaşmasını beklemeyeceğini daha önce hareket edeceğini söyledi.

*Haziran ayındaki faiz indirimi makul bir temel durum olmaya devam ediyor

*Genel olarak, Powell'ın sözlerini güvercin olarak nitelendiremeyiz, ancak eğer kelime seçimlerine odaklanırsak, o zaman oranların düşürülmesinin çıtası çok da yüksek görünmüyor. İlk politika faizi indirimi için Haziran ayını baz senaryo olarak tutmak makul gözüküyor.

*Piyasalar Haziran ayındaki faiz indirimini 8 Mart 2024 sabahı itibariyle %60 civarında fiyatlıyor.

*Powell sonrası 8 Mart Cuma günü haftanın son işlem gününe baktığımızda EURUSD 1.0945'de, Ons Altın 2160 $ seviyelerini görerek rekor kırdı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise Şubat sonundan bu yana 20 baz puan geriledi ve en hızlı düşüşü son iki günde gerçekleştirdi.




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç