FED Başkanı Powell'ın Basın Toplantısından Kritik Notlar...

FED Başkanı Powell'ın Basın Toplantısından Kritik Notlar...

FED başkanı Powell, toplantı sonrasu yaptığı açıklamadaki önemli cümleleri aşağıda bulabilirsiniz. Genel olarak bu yıl faiz indirimlerinin başlayacağı konusunda ümit veren bir toplantı olmakla birlikte, bilanço daraltım hızının yavaşlaması konusunda bir tartışmanın başlamış olması piyasalarda güvercin bir not olarak algılandı.

Bu durum ile birlikte ABD Doları değer kaybederken, Ons Altın, Ons Gümüş ve ABD borsa endekslerinde değer artışları gerçekleşti.

Basın toplantısının ardından EURUSD paritesi 1.0920 ve Ons Altın 2188 seviyesine kadar yükseldi. Ons Gümüş 25.63 $'ı gördü. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise hafif gerileyerek %4.25'i gördü.

*FED/Powell: Ekonomik büyüme, güçlü tüketici talebi ve tedarik zincirlerinin iyileşmesiyle güçlendi.
*FED/Powell: Çok erken ve çok derin atacağımız adım enflasyon beklentilerinin tekrar bozulmasına sebep olabilirken, çok geç atılan adım da ekonomik aktiviteyi bozabilir. Verileri dikkatli inceleyeceğiz.
*FED/Powell: Bu yıl bir noktada faiz indirimi söz konusu olabilir ama görünüm belirsiz ve risklere karşı dikkatli kalıyoruz.
*FED/Powell (soru-  cevap): Enflasyonun %2 hedefine ulaşacağına yönelik tahminlerimize güveniyoruz.
*FED/Powell (soru - cevap): Mal fiyatı enflasyonunun daha hızlı bir şekilde düşmesini bekliyoruz.
*FED/Powell (soru - cevap): Enflasyon Şubat ayında yüksek geldi ancak bunu korkunç olarak görmüyoruz. Bu mevsimsel ayarlamalardan kaynaklı olabilir.
*FED/Powell (soru - cevap): Bilanço üzerinde, varlıklardaki azalmanın temposunun yavaşlatılması ile ilgili konuları tartıştık. (güvercin bir not)
*FED/Powell (soru - cevap): İstihdam piyasasında ciddi bir zayıflama olursa, bu faiz indirimlerine gitmek için önemli sebeplerden biri olur.
*FED/Powell (soru – cevap): Bir çok insanın görüşüne göre bu yıl faiz indirimleri yapacağız. Ancak bunun verilere bağlı olduğunu söylemek istiyorum.
*FED/Powell (soru – cevap): Güçlü istihdam artışı, bizim için enflasyon konusunda endişelenmememiz için bir neden değil
*FED/Powell (soru – cevap): Bilanço daraltma hızının yavaşlatılması konusuyla ilgileniyoruz, ancak bunun için “kısa zamanda” haricinde net bir rakam vermek doğru olmaz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç