images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY – TCMB Sonrası Haftalık Bazda Nasıl Gözüküyor…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün politika toplantısında 500 baz puan faiz artış kararı alırken 300 baz puanlık faiz koridoru da getirmiş oldu. Bu ekstra sıkılaşma hamlesi TCMB’nin enflasyon ile mücadele konusunda zaman fark etmeksizin hamle yapabileceğini piyasaya göstermesi açısından önemli ve bir noktada güven verici oldu.

Dolar kuru bu karar öncesi 32.42’ye kadar çıkmıştı. Bu karar sonrası 32’nin altında bir fiyatlama söz konusu. Çok uzun zaman sonra ilk defa prim yapan bir TL hareketi var.

Ancak bu hareket makro trend değişimi haline gelmiş değil şuan için. Dolar kurundaki orta-uzun vadeli uptrendi 8 haftalık ortalama ile takip ediyoruz. Bu ortalama trendi yakın bir şekilde takip ediyor. Haftalık kapanış bu ortalama üzerinde kaldıkça trendin devamını bekleyebiliriz. Bu ortalama kırıldığında dolar kurundaki güçlü trende düzeltme gelebileceğine yönelik teknik bir çıkarım yapabiliriz.

Destekler: 31.20 – 30.75 – 29.65

Dirençler: 32.40 – 36.45 – 39.60

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç