Mart Ayı Enflasyonu Açıklandı…

Mart Ayı Enflasyonu Açıklandı…

*TÜİK’in açıkladığı verilere göre enflasyon Mart ayında bir önceki aya göre %3,16 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %68,50 arttı.

*TÜİK’in açıkladığı verilere göre üretici enflasyonu Mart ayında bir önceki aya göre %3,29 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %51,47 artış gösterdi.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerinin yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarda bulundu:
-Aylık enflasyon öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi.
-Para politikasındaki ilave sıkılaşma talepteki dengelenmeye önemli katkı sağlarken dış finansman imkanlarının daha da artması makro finansal istikrarı güçlendirecektir.
-Deprem hariç harcama kontrolüyle sıkılaşacak maliye politikası ile birlikte tüm bu gelişmeler enflasyon beklentilerinin çıpalanmasını sağlayacak ve dezenflasyon sürecini destekleyecektir.
-Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız.

*Euro Bölgesi’nde açıklanan Mart ayına ait öncü enflasyon verilerinde manşet enflasyon bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.4 artarken, çekirdek enflasyon bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.9 artış gösterdi.

*Şubat ayında %6.4 olarak açıklanan ve %6.5 olarak revize edilen Euro Bölgesi işsizlik oranı Mart ayında da %6.5 olarak açıklandı.

*ABD’de açıklanan Mart ayı ADP tarım dışı istihdam 148.000 kişi beklentisine karşılık 184.000 kişi artış gösterdi. Bir önceki veride 155.000 kişi artış açıklanmıştı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç