Yeni Haftaya İran - İsrail Gerginliğini Hissederek Başlıyoruz...

Yeni Haftaya İran - İsrail Gerginliğini Hissederek Başlıyoruz...

*Haftasonu jeopolitik risk açısından oldukça sıcak geçti. İran, İsrail’in askeri unsurlarına saldırı amaçlı 300’e yakın sayıda İHA gönderdi.  Saldırıya ABD ve İngiltere gibi ülkelerin müdahale ettiği belirtilirken, İran’ın bu drone saldırısını şimdilik yenilememesi piyasalardaki gergin ortamını Asya seansında nispeten yumuşatmış gözüküyor.

Sarı metal ve Dolar Endeksi’nde stabil bir duruş görülürken, bu olayın etkisiyle Asya Pasifik borsalarında hafif düşüş görüldü.

Ancak Asya borsalarında Nikkei ve Hang Seng %1’e yakın düşüş yaşıyor. Çin borsası Shangai ise %1 primli.

*Ons Altın geçtiğimiz Cuma 2430 seviyelerine kadar çıkmasının ardından geri çekilmişti. Yeni haftaya 2360’da başladı. Petrol tarafında da hafta içinde yükseliş görülürken, bu çatışmanın şimdilik büyümemesi ile birlikte aşağı doğru hafif düzeltmeler gözlenmekte.

*Gün içinde Dallas FED Başkanı Logan, TSİ 09.30’da IMF-BOJ Konferansı öncesi "Ekonomik Büyümenin Anahtarı Olarak İşyerinde Cinsiyet Çeşitliliği" başlıklı bir panele katılıyor.

*Londra Metal Borsası’nda alümnyum ve nikel fiyatlarının büyük bir hızla yükseldiği görüldü. Bu durum endüstriyel girdiler açısından ÜFE tarafında ve dolayısıyla TÜFE tarafına pozitif etki yaratabilir. Fiyat hareketliliği

*Hafta içerisinde veri gündemine baktığımızda yarın gözler Asya seansında Çin’de olacak. Çin’den ekonomik büyüme, sanayi üretimi, işsizlik oranı gibi önemli veriler gelecek. Çarşamba günü Euro Bölgesi’nden enflasyon ve Cuma günü Japonya’dan enflasyon verileri önemli olacaktır.


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç