Netflix’in İlk Çeyrek Bilançosu Beklenirken Öne Çıkan Konular…

Netflix’in İlk Çeyrek Bilançosu Beklenirken Öne Çıkan Konular…

ABD borsalarında kritik şirketlerin bilançosu bu ve önümüzdeki hafta açıklanmaya başlayacak. Bu hafta öne çıkan şirketlerden biri de Netflix. Netflix, internete bağlı bir cihazda dizi ve film izlenmesine olanak tanıyan, aboneliğe dayalı çevrimiçi yayın hizmeti veren bir şirkettir ve sektörün de öncülerindendir.

Netflix, ücretli paylaşımın faydaları nedeniyle daha yüksek birinci çeyrek geliri beklentisiyle ilk çeyrek mali kazançlarını açıklayacak. Şirketin 2024 reklam gelirinin, üye başına ortalama gelirde bir önceki yıla göre %4 artışla 5,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu büyüme, Netflix'in yüksek etkileşimli içerik üretme ve rakiplerinden daha etkili bir şekilde para kazanma becerisine bağlanıyor. Geçtiğimiz yıl Netflix, şifre paylaşımına karşı aldığı önlemlerin ardından abone kazanımında beklentileri aşmıştı. Netflix'in ücretli paylaşımlarından kaynaklanan potansiyel abone artışının şu ana kadar yalnızca %20'sinin gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Netflix'e yönelik beklentiler yüksek; abone dengesi, üye başına ortalama gelir, reklamcılık işinin ölçeklendirilmesi ve marj genişlemesi ile şirket yatırımlarının karşılaştırılmasına odaklanılıyor.

Netflix’in 2023 dördüncü çeyrek bilançosunda hisse başına kazanç 2.22 $ beklentilerin aksine 2.11 $ olarak gelmişti. 2024 birinci çeyrekte ise 4.51 $ olarak gerçekleşmesi öngörülürken, önümüzdeki iki çeyrekte sırasıyla 4.53 ve 4.63 $ hisse başı kazanç beklentileri öngörülüyor.

Bu haftanın yurt dışı bilanço takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Tıklayınız

Netflix Güncel Teknik Analiz – 15.04.2024

Geçtiğimiz hafta 635 zirvesini birkaç kez test etmiş ancak bu bölge üzerine çıkmadı. Fiyatlar 2023 Ekim ayından bu yana 340 seviyelerinden beri yükselen fiyat kanalı içerisinde hareket ediyor. Ancak son dönemde fiyat trendinin yataylaşması, fiyat RSI arasında da negatif uyumsuzluğun oluşmasına sebep oldu. Hafta içerisinde 620 ilk ara destek ve hemen altında 595 ise ana destek olarak karşımıza çıkıyor. Yükselen kanal aşağı yönde kırılırsa 550 bölgesine doğru hızlı bir düzeltme tetiklenebilir.

Olası tepkilerde 635 önemli bir dirençtir ve aşılması halinde yükselen fiyat kanalı içerisindeki trend devam edebilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç