BEJ Kitap Raporu Enflasyon İçin Umut Oldu...

BEJ Kitap Raporu Enflasyon İçin Umut Oldu...

*Hafta başına güçlü başlayan Dolar Endeksi, hafta ortasına geldiğimizde kazançlarını hafif bırakmaya başladı. Bununla birlikte Asya seansında hafif bir tepki gelmiş olsa da dün ABD borsaları tarafında düzeltme devam etti.

ABD 10 yıllık tahvil faizi hafta içinde %4.68’e kadar yükselmişti ancak haftanın sonuna doğru yaklaştığımızda %4.57 seviyeleri görüldü. ABD 10 yıllıkta haftalık ana destek %4.35’dir.

*Gün içinde veri trafiği sakin seyredecek. Ancak ABD’deki haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile Philly FED İmalat Endeksi verilerini takip edeceğiz.

*ECB Başkanı Lagarde, Avrupa’da büyümenin ABD’den çok daha yavaş olduğunu belirtti. Dün akşam yaptığı konuşmada bu ifade öne çıkarken Avrupa enflasyon dinamiklerinin ABD’den farklı olduğunu dile getirdi.

*FED’in Bej Kitap raporunda öne çıkan mesaj enflasyonun yavaş yavaş aylık bazda sabit kalacağına yönelik beklenti yönündeydi.

Fiyat artışlarının mütevazi kaldığı, Kızıldeniz’deki aksamaların fiyatlara yansımadığı ve olası maliyet artışlarının tüketiciye yansıtılma eğiliminin azaldığı belirtildi.

*FED’den bugün üç üyenin konuşmaları takip edilecek.

-Saat 16.05’de FED Üyesi Bowman, sanal 2024 New York Fed Bölgesel ve Topluluk Bankacılığı Konferansı öncesinde açılış konuşmasını yapacak.
-Saat 16.15’de New York FED Başkanı Williams, Semafor Dünya Ekonomi Zirvesi öncesi moderatörlü tartışmaya katılacak.
-Saat 16.15’de FED Üyesi Bowman Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği'nin bir konferansı öncesi uzaktan erişim ile sohbete katılacak.
-Saat 18.00’DE Atlanta FED Başkanı Bostic, katılacağı bir toplantıda ekonomik görünüm hakkında konuşacak.

FED üyeleri, 1 Mayıs’daki FOMC toplantısı öncesinde kural gereği (blackout) 20 Nisan Cumartesi itibariyle herhangi bir yerde konuşmayacak.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç