Yapay Zeka Geliştirmeleriyle Öne Çıkan Meta Platforms’un Bilançosu 24 Nisan’da !

Yapay Zeka Geliştirmeleriyle Öne Çıkan Meta Platforms’un Bilançosu 24 Nisan’da !

Facebook, Whatsapp, Instagram gibi dev sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta Inc. 24 Nisan 2024 Çarşamba gün 2024 ilk çeyrek bilançosunu açıklayacak. 24 Nisan’da açıklanacak hisse başına kazanç raporu önemli olacaktır. Kazançlar beklenti üzerinde olursa Meta hisselerinin yükseliş eğiliminde olması söz konusu olabilir.

Meta, yakın zamanda Meta AI Chatbox’ı kullanıma sunmuştu. OpenAI’nin ChatGPT’si, Google’ın Gemini’si ve Microsoft’un Bing’i ile birlikte bu sektöre ayak basan oyuncular arasında Meta da katılmış oldu. Şirket, ABD'deki kullanıcılara ücretsiz AI asistanı sunmanın yanı sıra, bir düzineden fazla ülkede de Meta AI'nın İngilizce sürümünü kullanıma sunduğunu söyledi.

Ayrıca; Meta, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak metinden görseller oluşturmasına olanak tanıyan Meta AI'nın Imagine özelliğine yönelik bir güncellemeyi duyurdu.

Gerçek zamanlı görüntü oluşturma özelliği Perşembe günü ABD'de WhatsApp ve Meta AI web deneyiminde beta olarak kullanıma sunulmaya başlıyor. Ek olarak Meta, geliştirdiği yeni Llama3 modeliyle birlikte bir matematik probleminin çözümü, bir iş e-postasının daha profesyonel görünümü ya da bir tatil planının en iyi bilet, rezervasyon rota alternatifleri için yapay zeka desteği sağlayabildiklerini belirtti. Bu özellikleri şuan sınırlı ülkelerde beta olarak kullanıyor ancak desteklediği ülkelerde Whatsapp, Facebook, Instagram, Faebook Messenger ve bilgisayarda da Meta.ai sitesi üzerinden erişilebiliyor.

1 Kaynak: https://www.benzinga.com/news/24/04/38323489/facebook-parent-meta-debuts-new-features-in-meta-ai-real-time-image-creation-and-more
2 Kaynak: https://about.fb.com/news/2024/04/meta-ai-assistant-built-with-llama-3/

Meta Platforms’un 2024 ilk çeyrek bilançosunda hisse başına kazancın 4.31 $ olması öngörülüyor. Bu beklenti son iki çeyrek beklentisinden daha düşük, ancak ilerleyen çeyreklerde hisse başına kazanç beklentisi 4.77 $, 5.01 $ ve 6.15 $ şeklinde gelişiyor.

Meta Platforms Güncel Teknik Analiz – 19.04.2024

Hisse, son 2 aydır 530 ile 485 aralığında yatay bir seyirde devam ediyor. Ancak bu yatay hareket ile birlikte artık hem 50 günlük ortalamaya temas etti hem de 2022 Kasım’da 85 seviyesinden gelen uptrend çizgisine çok yaklaştı. Bu sebeple tarih yaklaştıkça 24 Nisan tarihindeki bilanço açıklaması oldukla önemli olacaktır.

Teknik olarak baktığımızda, 50 günlük ortalamaya da bu uptrend çizgisi günlük mumlar ile kırılırsa önce 450 seviyesine doğru bir düşüş tetiklenebilr. Olası düşüşlerin devamında ise 1 Şubat’daki gap doldurulmak istenebilir. Ancak takip önceliği yukarıda belirttiğimiz trend bölgeleridir.

Olası ataklarda tekrar 530 $ direnç olacaktır ve aşılması halinde alım iştahı artabilir.




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç