pariteicons_f66.png

Kakao – Tarihi Rekorlar Devam Ederken Son Temel ve Teknik Görüntü Nasıl ?

Kakao fiyatları tarihi rallisini rekor kıra kıra sürdürürken, geçtiğimiz Cuma günü de güçlü bir şekilde yükseldi. Kakao fiyatları, rekor yüksek fiyatlara rağmen küresel kakao talebinin dirençli kaldığına dair işaretler üzerine yükseliyor. Ulusal Şekerlemeciler Birliği (The National Confectioners Association) Perşembe günü, Kuzey Amerika birinci çeyrekte kakao öğütmelerinin bir önceki çeyreğe göre %9,3 ve yıllık %3,7 artışla 113.683 MT'ye yükseldiğini bildirdi. Ayrıca Perşembe günü Asya Kakao Birliği, birinci çeyrekte Asya kakao öğütmelerinin yıllık bazda %-0,2 düşüşle 221.530 MT'ye düşmesine rağmen çeyreklik bazda %+5,1 artış gösterdiğini bildirdi. Buna ek olarak, Avrupa Kakao Birliği, Avrupa'da birinci çeyrekte kakao öğütme işlemlerinin çeyreklik bazda +%4,7 arttığını, ancak yıllık bazda -%2,2 düşüşle 367.287 MT'ye gerilediğini bildirdi. Kakao fiyatları, son 40 yılın en kötü arz sıkıntısı nedeniyle yılın başından bu yana keskin bir yükseliş kaydetti. Pazartesi Fildişi Sahili hükümet verileri çiftçilerinin 1 Ekim'den 2023’den 14 Nisan'a 2024’e kadar limanlara 1,31 milyon ton kakao sevk ettiğini gösterdi; bu, geçen yılın aynı dönemine göre %30 düşüş anlamına geliyor.

Temel veriler ve haber akışı Kakao’daki yükselişi destekliyor. Teknik olarak baktığımızda ise günlük grafikte RSI tarafında fiyat/RSI arasındaki negatif uyumsuzluğu görmeye devam ediyoruz. Ancak fiyatlar dirençli kalmaya devam ediyor. Trend takibi içi günlük grafikte, bollinger band’ın orta bölgesini izliyoruz. Olası kar satışları, aşırı yükselmiş bu enstrüman için normal olabilir. Ancak bollinger band’ın orta bölgesi kırılmadıkça (bugün için 10355’e denk geliyor) olası düşüşler sadece kar satışı ve ufak düzeltme olarak izlenebilir. Bollinger band’ın orta bölgesi günlük mumlar ile kırıldığında ilk düşüş 9000’e kadar takip edilebilir.

Destekler: 10900 – 10355 – 9000

Dirençler: 11600 – 12360 – 13300

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç