25 Nisan'daki Bilançodan Önce Microsoft'da Öne Çıkanlar...

25 Nisan'daki Bilançodan Önce Microsoft'da Öne Çıkanlar...

Microsoft, 25 Nisan 2024 tarihinde bilanço sonuçlarını açıklayacak. Her zaman olduğu gibi bilanço rakamlarındaki odak noktamız “hisse başı kazançlar” bölümü olacaktır. Microsoft’un hisseleri bu yıl 23 Nisan sabahı itibariyle %7.20 oranında değer kazandı. Teknoloji hisselerini vuran satış dalgası öncesinde bu oran yaklaşık %15’e kadar çıkmıştı. Bu büyüme büyük ölçüde şirketin, ChatGPT'nin ana öğesi olan OpenAI'ye yapılan yatırımlar ve Copilot için AI iyileştirmeleri de dahil olmak üzere üretken yapay zeka (AI) alanındaki girişimlerine bağlanıyor.

Şirketin bulut bilişim programı olan Microsoft Azure'un büyümesi konusunda iyimser hava hakim. Microsoft'un kurumsal işlerinde ve yapay zeka portföyünde devam eden ivmenin, 2024 ve 2025'in ikinci yarısına ilişkin bilanço tahminlerinde yukarı yönlü bir eğilime yol açabileceği düşünülüyor.

Şirketin bilanço sonuçlarındaki toplam gelirde Azure bulut bilişim ve M365 yazılım paketinden elde edilen gelirin payının oldukça artacağı öngörülüyor.

Microsoft’un 25 Nisan tarihinde açıklayacağı bilanço sonuçlarında;

-Hisse başı kazancın çeyreklik bazda 2.82 $ olarak gelmesi öngörülüyor. Bu, geçen çeyrek 2.93 $ olarak açıklanan çeyreklik HBK’ın altında bir beklenti, ancak olası bir sürpriz Microsoft hisseleri için önemli olabilir.

Ayrıca tahminlerde gelecek üç çeyrek için HBK beklentileri sırasıyla 2.89 $ - 3.17 $ - 3.30 $

*HBK Beklentileri Kaynak: https://www.tradingview.com/symbols/NASDAQ-MSFT/financials-earnings/?earnings-period=FQ&revenues-period=FQ

M
icrosoft Corp. 'un güncel teknik analiz raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ikon.news/haber/detay/927131 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç