pariteicons_f63.png

Buğday – Son İki Ayın En Yüksek Seviyesine Geldi…

Buğday vadeli işlemleri Salı günü itibariyle 584 $ seviyesine kadar yükselerek son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyat artışlarına temel olarak hava koşullarının yağmursuz olması öngörüldüğü ve bunun da arz yönünde baskı oluşturacağı etkisi ağırlık basıyor. Aşırı sıcaklıklar aynı zamanda önemli bir ihracatçı olan Avustralya'ya yönelik üretim beklentilerini de azalttı.

Teknik olarak baktığımızda, fiyatlar bir süredir alçalan takoz formasyonu içerisinde devam etmekteyken bu hafta itibariyle alçalan takozun üst bandını yukarı yönde kırdı. Haftalık kapanışı 580 seviyesi üzerinde gerçekleştirebilirse bu durum pozitif hareketler için zemin hazırlayabilir. Bu arada yukarıda asıl takip edeceğimiz bölge, 50 haftalık hareketli ortalamadır. Fiyatlar 2022 Ekim ayından bu yana bu ortalama üzerine çıkamadığından dolayı , 50 haftalık ortalama üzerindeki olası hareketler pozitif görüntüyü besleyebilir.

Olası düşüşlerde hafta içi ilk destek 555 seviyesidir.

Destekler: 555 – 525 – 495

Dirençler: 575/584 – 609 – 660

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç