Tesla Hisseleri Kötü Bilançoya Rağmen Yükseldi, İşte Nedenleri ?

Tesla Hisseleri Kötü Bilançoya Rağmen Yükseldi, İşte Nedenleri ?

Tesla Inc. ‘nin 2024 ilk çeyrek bilanço sonuçları açıklandı. Gelen veriler beklentilerin bir miktar altında kaldı. Hisse başı kazanç 0.49 $ beklenirken 0.45 $ açıklandı. Gelir tahmini ise 22.22 Milyar $ iken 21.30 Milyar $ olarak gerçekleşti. Şirket, ilk çeyrekteki zorlukların arasında Gigafactory Berlin'deki kundaklama saldırısı, Fremont'ta Model 3'ün hızlandırılması ve Kızıldeniz çatışmasının yer aldığını söyledi. Şirket, geçtiğimiz çeyreklere paralel olarak bu çeyrekte 184 milyon dolarlık dijital varlık bildirdi.

Ancak Tesla’nin hisseleri seans sonrası işlemlerde güçlü değer kazandı. Çünkü her ne kadar bilanço sonuçları beklenti altında gelse de şirketten yapılan geleceğe yönelik açıklamalar etkili bir alım getirdi. Şimdi o açıklamalara değinelim. Tesla, ileriye yönelik karlı büyümeye odaklandığını söyledi. Tesla ekosisteminin "sadece araçlardan daha fazlası" olduğu belirtildi ve İnsansı robotlar, yapay zeka, tam otonom sürüş, araç dolusu, enerji depolama, güneş enerjisi, sigorta ve daha fazlası vurgulandı. Şirket, yapay zeka hakkında "Araç otonomisi ve araç çağırma hizmeti elde etmek için gerekli donanım ve yazılım ekosistemlerine yatırım yapıyoruz" dedi.

Daha Düşük Fiyatlı Bir Araba

Tesla sürpriz bir hareketle, daha uygun fiyatlarla satmayı planladıkları modeller de dahil olmak üzere yeni modellerin piyasaya sürülmesini hızlandırmak için gelecekteki serisini güncellediğini söyledi. Olası daha düşük fiyatlı bir araba haberi, mesai sonrası işlemlerde şirketin hisse senedi fiyatının %13 oranında artmasına yardımcı oldu.

İnsansı Robot Planları Hakkında

CEO Elon Musk Salı günü yaptığı açıklamada, insansı robotun hâlâ laboratuvarda olduğunu ancak gelecek yılın sonunda satılmaya hazır olabileceğini söyledi. Birçok şirket, potansiyel iş gücü eksikliklerini karşılamak ve lojistik, depolama, perakende ve imalat gibi sektörlerde tehlikeli veya sıkıcı olabilecek tekrarlanan görevleri gerçekleştirmek için insansı robotlara güveniyor.

Musk, yatırımcılara bir konferans görüşmesinde, Optimus adı verilen Tesla robotunun bu yılın sonuna kadar fabrikadaki görevleri yerine getirebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Tesla, Bumblebee adı verilen Optimus robotunun ilk neslini Eylül 2022'de piyasaya sürdü. Bu yıl şirket, iki ayaklı robotun ikinci neslinin firmanın tesisinde kıyafet katladığını gösteren bir video yayınlamıştı. Figure'in 01 robotuna ilişkin Şubat ayında yayınlanan videosu kahve yaptığını gösterirken, Boston Dynamics geçen hafta Atlas insansı robotu için bükülüp dönerek yatar durumdan ayakta durmaya ve yürümeye başlayan elektrikli bir platformun tanıtımını yapmıştı.

Uber’e Rakip Otonom Taksi

Musk'ın Wall Street'e verdiği cesur sözleri yerine getirmede başarısız olduğu bir geçmişi var. 2019'da yatırımcılara Tesla'nın 2020 yılına kadar "robotaksi" otonom arabalardan oluşan bir ağ işleteceğini söylemişti.

Musk, Uber ve Alphabet'in Waymo sürücüsüz araç ünitesiyle rekabet edecek planlı bir otonom araç çağırma hizmeti hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı.

Musk, Airbnb'ye kıyasla Tesla'nın filo için bazı araçlara sahip olacağını ve aynı zamanda sahiplerinin kendi araçlarını servis için kullanmalarına izin vereceğini söyledi. Ancak robotaksi vaadinin yakın gelecekte hayata geçirilmesi konusunda kafalardaki soru işareti hala canlılığını koruyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç