Meta Platforms'un 2024 İlk Çeyrek Bilanço Sonuçları ve Etkileri...

Meta Platforms'un 2024 İlk Çeyrek Bilanço Sonuçları ve Etkileri...

Meta Platforms’un 2024 ilk çeyrek bilanço tablosu açıklandı. Sonuçları tek tek inceleyelim.

*Hisse başına kar: 4.71 $
*Net kar: 12.37 Milyar $
*Toplam gelir: 36.46 Milyar $

Meta'nın kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg’in ilk yorumu, "Bu yıla iyi bir başlangıç ​​oldu.". "Llama 3'lü Meta AI'nın yeni sürümü, dünyanın önde gelen yapay zekasını oluşturmaya yönelik bir başka adımdır. Uygulamalarımızda sağlıklı bir büyüme görüyoruz ve meta veri tabanını oluşturmada da istikrarlı ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz." dedi.

Operasyonel ve finansal gelişmelerden öne çıkanlar

*Reklam gösterimleri geçen yıla göre %20 arttı ve ortalama fiyat reklam başına %6 arttı.
*Toplam maliyet ve giderler önceki yıla göre %6 oranında arttı.

*CFO yorumuna göre; Yapay zeka (AI) yol haritamızı desteklemek için altyapı yatırımlarımızı hızlandırmaya devam ederken, 2024 yılının tamamının sermaye harcamalarımızın, önceki 30-37 milyar dolar aralığımızdan daha yüksek bir seviyede, 35-40 milyar dolar aralığında olacağını öngörüyoruz. 2024'ün ötesindeki yıllar için rehberlik sağlamasak da, iddialı yapay zeka araştırma ve ürün geliştirme çabalarımızı desteklemek için agresif yatırımlar yaptığımız için sermaye harcamalarının gelecek yıl da artmaya devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca, AB ve ABD'de işlerimizi ve finansal sonuçlarımızı önemli ölçüde etkileyebilecek artan yasal ve düzenleyici olumsuzluklar da dahil olmak üzere aktif bir düzenleme ortamını izlemeye devam ediyoruz.

Reality Labs bölümünün, ürün geliştirme çabaları ve yatırımlar nedeniyle yıldan yıla "anlamlı" şekilde artan işletme zararlarına sahip olması bekleniyor.

**Meta hisseleri, şirketin ilk çeyrek kazanç raporunun yapay zekanın artan maliyetinin faydalarından daha ağır bastığı yönündeki korkuları artırmasının ardından önceki gün Wall Street'teki mesai sonrası işlemlerde keskin bir düşüş yaşadı.

**Meta Platforms, Frankfurt borsasında, daha yüksek harcamalar ve beklenenden daha hafif gelir tahminlerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasının ardından %16 değer kaybetti.

Dün 23:00 sonrası ABD postmarket piyasasında bilanço açıklaması sonrası Meta Platforms hisselerindeki düşüşü aşağıdaki tabloda görebiliriz.



*Grafik Tradingview sitesinden alınmıştır.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç