Amazon.Com'un 30 Nisan'daki Bilanço Öncesi Şirket Haberleri

Amazon.Com'un 30 Nisan'daki Bilanço Öncesi Şirket Haberleri

Şirketin bu hafta açıklayacağı bilançoda 0.84 $ hisse başına kar ve 142.6 Milyar $ toplam gelir açıklaması öngörülüyor.

Amazon.com, bulut bilişim devinin yapay zekadaki rakiplerine ayak uydurmak için başlattığı hamle paketinin bir parçası olarak, şirketlerin yapay zeka uygulama geliştirme platformunda kendi üretken yapay zeka modellerini kullanmalarına izin verecek. Seattle merkezli şirket ayrıca Salı günü iki yeni AI modelini piyasaya sürdü; metinden görseller oluşturabilen Titan görüntü oluşturucu modeli, Soru-Cevap sohbet robotları ve kişiselleştirilmiş önerilerde bulunmak gibi şeyler için tasarlanan Titan metin yerleştirme V2 modeli.

Amazon’un bir başka planı arasında, aynı gün teslimatı hızlandırmak için Arizona’da çevrimiçi siparişleri drone aracılığı ile teslim etmek var. Şirket, bu yılın sonlarında Phoenix bölgesinin bir kısmı da dahil olmak üzere daha fazla ABD şehrine drone teslimatı getirmeyi planladığını söyledi. Bununla birlikte şirket, bu projenin ABD’deki en eski test alanlarından biri olan Lockeford, California’daki teslimat operasyonunu kapatacağını belirtti.

E-ticaret devi, 23 Nisan Salı günü Prime üyelerine Whole Foods Market, Amazon Fresh ve Amazon.com'daki diğer bakkal ve özel perakendecilerden 35 doların üzerindeki siparişlerde ücretsiz teslimat hizmeti alabilmeleri için 9,99 dolarlık aylık abonelik sunduğunu söyledi. Amazon'un dünya çapındaki marketlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Tony Hoggett, "Hedefimiz sınıfının en iyisi bir market alışverişi deneyimi yaratmak". "Birçok farklı ihtiyaçları olan birçok farklı müşterimiz var ve onların her alışveriş yaptıklarında zamandan ve paradan tasarruf etmelerini istiyoruz." dedi .

Amazon.com, 1. Çeyrek sonuçlarını 30 Nisan 2024'te yayınlayacak. Şirketin perakende marjları, reklam geliri ve Amazon Web Services (AWS) büyümesinin, güçlü 1. Çeyrek performansına katkıda bulunması bekleniyor. Prime Video reklamları, iyileşen AWS talebi, yapay zeka ilerlemesi ve beklenenden fazla perakende marj artışı, bu tahmine katkıda bulunan temel faktörlerdir

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç