ABD'de İstihdam Yavaşladı, İşsizlik Arttı...

ABD'de İstihdam Yavaşladı, İşsizlik Arttı...

ABD’de tarım dışı istihdam Nisan ayında 238.000 kişi beklentisine karşılık 175.000 kişi olarak açıklandı. Bir önceki veri 315.000 kişi olarak açıklanmıştı. Veri 2023 yılının Ekim ayından beri ilk kez beklentilerin altında açıklandı. Veri sonrası piyasa hareketleri dolar aleyhine fiyatlandı. EURUSD paritesinde 1.0745 seviyesinden 1.0812 seviyesine kadar yükselişler yaşandı.

İstihdamdaki beklenti altındaki artışa paralel olarak işsizlik oranı eşlik etti. Mart ayında %3.8 olan ABD işsizlik oranı, Nisan ayında %3.9’a çıktı.

Önemli olan bir diğer veri ise ortalama saatlik kazançlar verisiydi. Ortalama saatlik kazançlar Nisan ayında bir önceki aya göre %0.3 artış beklentisine karşılık %0.2 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre %4.0 artış beklentisine karşılık %3.9 arttı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç