TCMB Rezervlerinde Artış Sürüyor…

TCMB Rezervlerinde Artış Sürüyor…

*TCMB’nin yayımladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre 6-10 Mayıs haftasında Merkez Bankası toplam rezervleri %2.24 artış ile 126.86 milyar dolar oldu. Toplam rezervler içerisinde dolar rezervleri %6.44 oranında artış ile 69.15 milyar dolara ulaşırken, altın rezervleri %2.38 düşüşle 57.71 milyar dolar oldu.

Aynı tarihler arasında yurt dışında yerleşik kişilerin portföy değişimleri hisse senetlerinde 84.7 milyon dolar artarken, DİBS kesin alımları 2.83 milyar dolarlık artış ile ciddi bir fark yarattı.

*Avrupa Merkez Bankası Mayıs ayına ait Finansal İstikrar Raporu’nu yayımladı. Raporda yer alan bazı önemli kısımlar ise şu şekilde:
   -Euro Bölgesi'ndeki finansal istikrar, iyileşen ekonomik görünümden faydalandı ancak artan jeopolitik riskler önemli ölçüde aşağı yönlü riskler oluşturabilir.
   -Para politikasının gevşetileceğine dair beklentiler yatırımcıların riskli varlıklara olan talebini artırdı ancak piyasalardaki risk algısı kararsızdı.
   -Devletin finansman koşulları iyileşti ancak mali temeller olumsuz büyüme sürprizleri ve mali kaymalara karşı kırılgan olmaya devam ediyor.
   -Yüksek faiz oranları, savunmasız hane halklarının ve firmaların borç ödeme kapasitesi üzerinde baskı oluşturduğundan, kırılganlıklar devam ediyor.
   -Sıkı finansal koşullar, emlak piyasalarındaki kırılganlıkların altını çizerek, bazı hanelerin ve firmaların karşılaştığı zorlukları daha da artırdı.
   -Euro bölgesi bankaları fonlama maliyetindeki olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.
   -Euro bölgesi haneleri rekor istihdam seviyelerinden ve artan reel ücret ve gelirlerden faydalanmaya devam ederken, ileride reel ücret artışının da artması bekleniyor.

*ECB'den De Cos, “Tüm göstergeler Haziran ayında ilk faiz indirimine işaret ediyor.” dedi.

*ECB’den Centeno, “Enflasyon %2'ye doğru sürekli düşüş halinde ve ECB faiz oranlarının düşmeye başlayacağından eminiz.” dedi.

*ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta 219.000 beklentisine karşılık 222.000 kişi olarak gerçekleşti. Bir önceki hafta 232.000 kişi olarak gerçekleşmişti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç