pariteicons_f63.png

Buğday - Arz Endişelerinin Azalması ile Düşmeyi Sürdürüyor…

Chicago buğdayı vadeli işlemleri Salı günü, ABD'de hızlanan hasat ve Karadeniz bölgesinde mahsulü artıran yağışlarla birlikte ard arda düşüşünün beşinci haftasında işlemlere devam ediyor.

Buğday vadeli işlemleri geçen ay, en büyük ihracatçı olan Rusya'daki kuraklık ve donların hasat tahminlerini aşağı çekmesiyle 10 ayın en yüksek seviyesi olan 720 $ yükselmişti. Ancak ABD hasadının piyasaya arz sağlamaya başlaması ve yağışların Karadeniz mahsullerine ilişkin endişeleri hafifletmesiyle fiyatlar o zamandan beri yaklaşık %18 oranında düştü.

ABD Tarım Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkenin kışlık buğday hasadının bir hafta önceki %12'ye kıyasla %27 oranında tamamlandığını ve beş yıllık ortalama olan %14'ün üzerinde olduğunu söyledi.

Romanya'daki rekor hasat beklentilerinin, sağanak yağışların mahsulleri vurduğu Fransa ve Almanya'daki büyük üreticilerdeki düşük üretimi kısmen telafi ettiği belirtildi.

Teknik olarak baktığımızda, 50 haftalık ortalamanın altına daha da gerileyen fiyatlar 585’e kadar geriledi. Bu denli ard arda haftalarla sert düşüş önemli bir durum. Eğer kısa zamanda tekrar 605’in üstüne çıkmazsa negatif baskı devam edebilir.

Destekler: 575 – 550 – 525

Dirençler: 605 – 650 – 720

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç