images/pariteler/pariteicon_26.svg

USDCHF – İsviçre Merkez Bankası Kararı Öncesi Frank’daki Değer Artışı Dikkat Çekiyor…

Parite genel olarak 23 Mayıs’dan bu yana gerilerken, 11 Haziran’dan bu yana da neredeyse kesintisiz geriliyor. Geçen hafta İsviçre'deki vadesiz mevduatlarda dikkate değer bir düşüş görüldü ve bu eğilim şu anda Nisan ayına kadar uzanıyor. İsviçre Merkez Bankası’nın muhtemelen döviz piyasasına müdahale edebileceğini, yani İsviçre Frangı karşılığında yabancı para birimleri satabileceğini öne konuşuyor. Burada İsviçre Merkez Bankası’nın amacının ithal enflasyonla mücadele etmek için para biriminin değerini desteklemek olduğu düşünülüyor

Yarın İsviçre Merkez Bankası’nın faiz kararı var. SNB, para birimini desteklemeyi pekiştirmeyi amaçlıyorsa politika faizini sabit tutma kararı alarak sürpriz yapabilir. Bu durum Frank’ı destekleyebilir çünkü SNB’nin yarın faiz indirme ihtimali %68 seviyelerinde öngörülüyor. Avrupa'daki siyasi iklim dikkate alındığında Frank’ın güçlü kalması öngörülebilir. Bu, SNB'nin yarın gerçekten faiz indirimi yapması durumunda bile gerçekleşebilir.

Teknik olarak baktığımızda dün itibariyle 200 günlük ortalamanın(yaklaşık 0.8885) altına kapanış yaptı. 0.8825’e kadar geri çekildi. Bugün bu bölgeden hafif destek alıyor. Ancak 200 günlük ortalamanın altındayken paritede Frank lehine hareketlerin ağırlığı görülebilir.

Olası düşüşlerde aylık bazda 0.8680 ana destektir.

Olası tepkilerde ilk kritik direnç 0.8885 olacaktır. Bu bölge aşılmadıkça dolar lehine hareketlere karşı temkinli yaklaşmak gerekebilir.

Destekler: 0.8825 – 0.8780 – 0.8680

Dirençler: 0.8885 – 0.8975 – 0.9015

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç