Nike Inc.'nin 27 Haziran'daki Bilanço Açıklaması Öncesi Beklentiler...

Nike Inc.'nin 27 Haziran'daki Bilanço Açıklaması Öncesi Beklentiler...

Nike bilanço dönemine Haziran döneminde aldığı haberle biraz morali bozuk giriyor. Nike, Avrupa Birliği mahkemesinin Alman rakibi Puma'nın şikayetini onaylamasının ardından teknolojiyle ilgili ürünler için "ayakkabı" kelimesinin büyük harfle yazılmış versiyonunu ticari markasında bulunduramayacak. Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Nike'ın ticari marka başvurusunu etkili bir şekilde reddetti ve dünyanın en büyük ayakkabı üreticisinin Puma lehine yasal masrafları ödemesine karar verdi.
Buradaki anlaşmazlık İngilizce'deki "footwear" ile "footware" benzeşmesinden geliyor. Oregon merkezli spor giyim devi, teknolojiyle ilgili bir dizi ürün için "ayak" ile "yazılım" veya "donanım" arasındaki kelimelerle oynanan "ayakkabı" kelimesini kullanmaya çalıştı.

Spor giyim üreticisinin kazançlarını 27 Haziran 2024'te ABD piyasalarının kapanmasından sonra açıklaması planlanıyor. Şirketin açıklayacağı çeyrekteki hisse başına kazanç beklentisi 0.84 $ olması öngörülürken bu haliyle geçen sene aynı çeyreğe göre yaklaşık %30 oranında performansını arttırması öngörülüyor.

Toplam gelirin ise bu çeyrekte 12.87 Milyar $ olarak gelmesi öngörülüyor. Geçen senenin aynı çeyreğinde toplam gelir 12.83 Milyar $ gelmişti.
Şirketin 21 Haziran itibariyle güncel piyasa değeri 144.26 Milyar $.

Nike'ın 21.06.2024 tarihli güncel teknik analizine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.ikon.news/haber/detay/927919 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç