TCMB Faiz Kararı ve Toplantıya İlişkin Detaylar...

TCMB Faiz Kararı ve Toplantıya İlişkin Detaylar...

TCMB Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda politika faizi beklenildiği gibi %50 oranında sabit tutuldu.

Toplantıya ilişkin açıklama metninde, yüksek enflasyon oranına dikkat çekilirken, sıkılaştırıcı politikanın sürdürüleceği ve gerekirse daha da sıkılaştırıcı kararlar alınacağı belirtildi.

Toplantı özetine ilişkin önemli notlar ise şu şekilde:

-Aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflama mayıs ayında geçici bir kesintiye uğramıştır.

-Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır.

-Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir.

-Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.

-Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir.

-Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç