Euro Bölgesi Enflasyonu ve ECB Üyelerinin Açıklamaları…

Euro Bölgesi Enflasyonu ve ECB Üyelerinin Açıklamaları…

Euro Bölgesi genelindeki Haziran ayına ait öncü enflasyon verileri açıklandı.
Manşet enflasyon yıllık bazda %2.5, aylık bazda ise %0.2 olarak açıklandı.

Çekirdek enflasyon ise yıllık bazda %2.9 olarak gerçekleşti. Manşet enflasyon trendi sakin kalırken, gıda - enerji - tütün ve alkol hariç çekirdek enflasyonda hafif yükseliş dikkat çekti.

EURUSD paritesi gün içinde 1.0715'e kadar geri çekilirken, veriler sonrasında 1.0715'in üzerinde tutunmaya devam etti ve pek tepki vermedi.

ECB üyeleri bugün senkronize şekilde katıldıkları panelde konuşuyor. Tek tek baktığımızda;

-ECB Üyesi Vasle:
*Enflasyon eğilimini doğrulamak için daha fazla veriye ihtiyacımız var. Zaferi çok erken ilan etmemeye dikkat etmeliyiz.

-ECB Üyesi Centeno:
*Önümüzdeki yıl enflasyonun %2 hedefine ulaşacağına dair güven var, ancak faiz oranları konusunda ihtiyatlı olmalıyız. Para politikası ekonomik toparlanmaya yardımcı olmalıdır.

-ECB Üyesi Muller:
*Yıl sonundan önce muhtemelen faiz oranlarını tekrar düşürebiliriz. Ancak bunu yaparken acele etmemeliyiz. Daha fazla faiz indirimine karşı sabırlı olunmalıdır. Enflasyon yapışkanlığının hafife alınması riski vardır.

-ECB Üyesi de Guindos:
*Enflasyon bu yıl inişli çıkışlı olacak ve bu sebeple ihtiyatlı olmamız gerekiyor.

-ECB Üyesi Wunsch:
*Herhangi bir büyük olumsuz sürpriz olmadığı durumda ikinci faiz indirimi için alan vardır. Tahminlerden küçük bir sapma bile bu görüşü önemli ölçüde değiştirmeyecektir. Faizi bir kere daha düşürme kararı almak kolay alacak ancak sonraki indirimler için enflasyonun %2 hedefine yaklaştığından emin olunmalıdır.

Açıklamaların genel özeti, faiz oranlarını daha fazla düşürmek istenmesi makul bir durum. Ancak Temmuz ayında tetiği çekecek kadar kendilerine güvenmediklerini görmekteyiz. Bu nedenle, Eylül ayında potansiyel bir hamle hazırlıyorlar. Eylül ayında bir faiz indiriminin olasılığı ~%81 olarak fiyatlandırılırken, yatırımcılar yıl sonuna kadar ~43 baz puanlık oran indirimi görüyorlar.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç