Haziran 2024 - Tarım Dışı İstihdam Raporu Hakkında

Haziran 2024 - Tarım Dışı İstihdam Raporu Hakkında

Haftanın ve günün en önemli verisi ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu oldu.

ABD Tarım Dışı İstihdam Değişimi 206.000 olarak gerçekleşti. (Beklenti: 191.000) Ek olarak bir önceki ayın verisi 271.000'den 216.000'e revize edildi.

ABD İşsizlik Oranı %4.1'e yükseldi, bir önceki ay %4 olarak açıklanmıştı. ABD'deki önemli verilerden Ortalama Saatlik Kazançlar ise aylık bazda %0.3 ile trend düzeyinde gerçekleşmiştir.

Bir önceki ayın verisinin aşağı yönde revize edilmesi, işsizlik oranının artması ve ortalama kazançlarda bir hızlanma olmaması ABD Dolar’ı aleyhine olmuş gözüküyor ilk fiyatlamalarda.
Ancak manşet verinin beklenti üzerinde gelmesi, yine de istihdam piyasasında hafif bir gevşeme olsa da hala güçlü duruşun olduğunu gösteriyor.

Bu sebeple EURUSD paritesi ilk etapta 1.0840 seviyesine yaklaşsa da, sonrasında 1.0825’e kadar geriledi.

Ons Altın tarafı 2375’e kadar tepki verdi ancak 2370 bölgesine tekrar hafif geriledi. ABD borsalarında da hafif bir tepki olsa da veriden yarım saat sonra tekrar eski bölgelerine geri döndüler.

Önümüzdeki günlerde FOMC üyelerinin sözlü yönlendirmelerini izlemeye devam edeceğiz.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç