FED Para Politikası Raporunu Yayımladı…

FED Para Politikası Raporunu Yayımladı…

ABD Merkez Bankası (FED), bugün Kongre için para politikası raporunu yayımladı. Detaylar şu şekilde;

*Bu yıl enflasyonda daha fazla ilerleme kaydedildi ancak faiz oranlarını düşürmeye geçmeden önce hala 'daha fazla güvene' ihtiyaç var. Enflasyon geçen yıl önemli ölçüde azaldı ve bu yıl da şu ana kadar mütevazı bir ilerleme kaydetti.

*Uzun vadeli enflasyon beklentilerine ilişkin ölçütler, pandemi öncesi on yılda görülen değer aralığında seyrediyor ve FOMC'nin %2'lik uzun vadeli hedefi ile büyük ölçüde tutarlı olmaya devam ediyor".

*PCE Fiyat Endeksi geçen yıl belirgin bir şekilde yavaşladı ve bu yıl daha da mütevazı bir ilerleme gösterdi, FOMC'nin uzun vadeli %2 hedefinin üzerinde kalmaya devam ediyor.

*İşgücü piyasası bu yılın ilk yarısında yeniden dengelenmeye devam etti ve güçlü kalmaya devam etti. İş gücü piyasasında arz – talep dengesi pandemi öncesi döneme yaklaştı.

*Konut kaynaklı enflasyonun kademeli olarak düşmesi bekleniyor.

FED’in Para Politikası Raporu, Kongre'ye sunulan yarı yıllık bir rapordur. Ülkenin ekonomik ve finansal koşullarının yanı sıra FED’in para politikası eylemlerinin ve planlarının bir genel bakışıdır.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç