Yurtiçi ve Global Piyasalardan Powell Öncesi Sakin Başlangıç...

Yurtiçi ve Global Piyasalardan Powell Öncesi Sakin Başlangıç...

*Global piyasalar yeni haftaya Fransa seçimlerinin ikinci turundaki sürpriz ile başladı. İlk turda sağcı partı Le Pen birinci gelmiş olmasına karşı, seçimin ikinci ve final turunda Fransa’nın sol koalisyonu Yeni Halk Cephesi (NFP) parlamento seçimlerinde sürpriz bir şekilde çoğunluğu elde etti. Euro hafif zayıfladı ancak Asya seansında toparladı. Toparlanma gün içinde de devam etti ve EURUSD paritesi 1.0840 seviyelerine kadar yükseldi.

*Sakin bir hafta başlangıcı yapan piyasalar, büyük bir hevesle FED Başkanı Powell’ın yarın ki Senato sunumunu bekliyor. Para politikası hakkında konuşacak olan Powell, piyasalar üzerine direkt etki yaratacak açıklamalarda bulunabilir. Powell öncesi temkinli duruş devam ediyor.
Bunun yanında Perşembe günü ABD enflasyon verisi olacağını da hatırlatmak isteriz.

*ABD borsaları yeni haftaya yükseliş ile başladı. SP500 rekor tazeledi, Nasdaq rekor bölgesine tekrar geldi ve Dow Jones ise zirvesinden biraz daha uzak olsa da yükseliyor.

*Yurt içi tarafında genel olarak piyasalar sakindi. BIST100 endeksi ve USDTRY paritesi yeni haftaya yatay bir başlangıç gerçekleştirdi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç