Piyasalar Yarın ABD Enflasyonuna Geri Sayıma Başladı...

Piyasalar Yarın ABD Enflasyonuna Geri Sayıma Başladı...

*Global piyasalar yarın 15.30’da açıklanacak ABD enflasyonuna saatleri saymaya başladı. Piyasalar ise genel olarak bekleme modunda hareket ediyor. EURUSD paritesi neredeyse gün boyunca 20 pips bandında hareket etti.

Beklenti, Haziran ayında yıllık enflasyonun %3,1'e geri döneceği yönünde. Ancak, çekirdek yıllık enflasyonun Mayıs ayından itibaren değişmeden %3,4'te sabit kalması bekleniyor.

*Dün FED Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamalar hafif şahin tonda olsa da dolar endeksine hafif değer kazandırmaktan başka bir etki yaratmadı. O fiyatlama da gün içerisinde geri alınarak yatay bir konuma geldi.

Yine de bugün itibariyle FED’in en erken faiz indireceği toplantı hala güçlü bir şekilde Eylül toplantısı olarak bekleniyor. Ancak o toplantıya kadar daha açıklanacak enflasyon verileri ve Ağustos ortasında meşhur Jackson Hole sempozyumu gibi gelişmeler yaşanacak.

*OPEC, 2024 ve 2025'te global petrol talebi için büyüme değerlendirmesini sırasıyla 2.25 milyon varil/gün ve 1.85 milyon varil/gün olarak korudu

*İtalya'nın 10 yıllık tahvil getirisi %3.855 ile 6 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi, düşüş 10 baz puan
ABD 10 yıllık tahvil faizi yaklaşık 1 baz puan düşüş %4.29 seviyesinde ve yatay kaldı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç