Merakla Beklenen ABD Tüketici Enflasyonu Saat 15:30’da Açıklanacak…

Merakla Beklenen ABD Tüketici Enflasyonu Saat 15:30’da Açıklanacak…

*Bugünün en önemli başlığı kuşkusuz ABD tüketici enflasyonu olacak. Saat 15:30’da açıklanacak verinin aylık bazda %0.1, yıllık bazda %3.1 artış yönünde açıklanması bekleniyor. Çekirdek verinin ise aylık bazda %0.2, yıllık bazda %3.4 artış olarak açıklanması bekleniyor. FED’in faiz indirimi sürecine başlayıp başlayamayacağı bugün açıklanacak bu veriler ile biraz daha netleşecek.

*Japonya’da çekirdek makine siparişleri Mayıs ayında bir önceki aya göre %0.9 artış beklentisine karşılık %3.2 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %7.2 artış beklentisine karşılık %10.8 arttı.

*FED’den Cook şu açıklamalarda bulundu:
-Benim temel tahminim, enflasyonun zaman içinde işsizlikte daha fazla artış olmadan hedefe doğru ilerlemeye devam edeceği yönünde.
-Enflasyon zaten hedefe yakınken ve nispeten sağlam bir büyüme zemini varken politika gevşetmeye başlandığında daha olasıdır. ABD'de şu ana kadar gördüklerim yumuşak iniş ile tutarlı görünüyor.
-Enflasyon zirve noktasından önemli ölçüde düştü ve işgücü piyasası kademeli olarak soğudu ancak güçlü kalmaya devam ediyor.
-İşsizlik oranında neler olup bittiğine çok dikkat ediyoruz. Durum çok hızlı bir şekilde değişebilir ve biz de buna karşı duyarlı oluruz.

Günün Ajandası:
09:00 – İngiltere – Gayri Safi Yurt İçi Hasıla
09:00 – İngiltere – Sanayi ve İmalat Üretimi
09:00 – İngiltere – İşsizlik Oranı
09:00 – Almanya – Tüketici Fiyat Endeksi
10:00 – Türkiye – Perakende Satışlar
12:00 – ABD – IEA Aylık Rapor
15:30 – ABD – Tüketici Fiyat Endeksi
15:30 – ABD – Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç