TCMB Faizi %50'de Sabit Bırakırken, Temkinli Şahin Pozisyonunu Korudu...

TCMB Faizi %50'de Sabit Bırakırken, Temkinli Şahin Pozisyonunu Korudu...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki gün erkene çektiği PPK toplantısının sonuçlarını açıkladı.

*TCMB, politika faizini %50 oranında sabit tuttu.
*Açıklama metnindeki yönlendirmeler, temkinli “şahin” duruşu yansıtıyor.
*Temmuz ayında, beklenen aylık enflasyonun geçici etkilerle artacağına işaret edilirken yükselişin sınırlı kalacağı belirtildi.
*Faiz politikasının aylık enflasyon eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı politika duruşunun sürdürüleceği vurgulandı.
*Yakın dönemdeki yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşlamaya başladığı belirtildi.
*Hizmet enflasyonundaki yüksek seyrin, enflasyonist baskıları canlı tuttuğu vurgulandı.
*Değerlenen Türk Lirası ile birlikte ülkeye giren likiditenin dikkatli bir şekilde izlendiği belirtilirken, döviz cinsinden kredilerin de takip edildiği söylendi.

TCMB açıklama metninde yıllık enflasyondaki baz etkisinin değil, aylık enflasyon trendlerine dikkat edileceği vurgulanarak şahin politika duruşunu istikrarlı bir şekilde göstermeye devam ediyor.

USDTRY paritesi 32.90 bölgesinde stabil bir şekilde kalırken, BIST100 endeksi ise gün içi hafif düşüşünü sürdürüyor. Piyasa genel olarak TCMB karar ve açıklamalarına beklentiler doğrultusunda olduğu için tepki vermedi.

Diğer yandan TCMB'nin yıllık enflasyondaki baz etkisinin olası yanılsamalara yol açmaması için aylık enflasyon trendlerini vurgulaması bu metnin en dikkat çekici konusu oldu.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç