images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD – Düşen Trend Kanalını Kırdı: Kritik Destek ve Direnç Bölgeleri

EURUSD paritesi, ABD'nin seçim sürecinde gelen son siyasi haber akışlarıyla birlikte doların Euro karşısında değer kazanmasıyla, uzun zamandır kırılamayan düşen trend kanalını 11 Temmuz 2024 tarihinde yukarı yönlü kırmayı başardı. Ancak, 18 Temmuz 2024 tarihinde 1.0947 bölgesindeki direnç noktasını geçemeyerek bir geri çekilme yaşadı.

Parite şu an önemli bir nokta olan önceki düşen trend kanalının üst çizgisine kadar bir geri çekilme yaşamış durumda. Bu çizginin altına sarkılması durumunda ilk destek noktası 1.0805 olacaktır. Ancak, kanalın üst trend çizgisinden destek alarak yükselişe geçilmesi durumunda ise ilk direnç noktası 1.0853 ve ardından 1.0902 olacaktır.

Stokastik göstergesinin yukarı yönlü kırılım gerçekleştirerek 20'nin üstüne çıkması ve Bollinger bandının orta çizgisinden yukarı yönlü hareket etmesi yükselişi, aşağı yönlü kırılım ve aşağı yönlü hareket ise düşüşün bir süre daha devam edebileceğini gösterebilir. Göstergelerin yönünü kanıtlaması için parite önümüzdeki işlem günlerinde dikkatle incelenmelidir.

Özellikle, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararları ve ekonomik açıklamaları yakından takip edilmelidir.

Destekler: 1.0805 – 1.0785 – 1.0730

Dirençler: 1.0902 – 1.0947 – 1.0981

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç