pariteicons_f67.png

Soya – Çin’e Sürpriz Satış ile Kımıldandı Ancak Baskı Devam Ediyor…

Chicago Ticaret Borsası'nda Kasım teslimatlı soya fasulyesi, ihracat talebindeki canlanmanın yeniden teyit edilmesiyle Pazartesi günü %2 artarak 936 $'dan 960 $'a yükseldi. ABD Tarım Bakanlığı (USDA) dün, Çin'e yeni bir satış yapıldığını doğruladı ve bu fiyatların artmasında etkili oldu. Çin'e ek bir satış yapılması ve artan alımlar fiyatları destekledi.

Fiyatlar son altı haftadır, gelecek sezonun üretim tahmininin oldukça fazla olması ve buna rağmen ılımlı bir talep beklenmesi sebebiyle düşüyordu. Hasat mevsimindeki gelişmeler fiyatları yönlendirecektir ancak şuan fiyatlar baskı altında.

Teknik olarak ilk etapta günlük bazda baktığımızda, aşırı satış bölgesinde olan Soya’nın günlük stokastik göstergesinden hafif yukarı yöndeki eğilimi fiyatların da hafif kımıldanmasına öncülük etti. Ancak haftalık bazda aşırı satış bölgesinde kalmayı sürdürüyor ve Stokastik tarafında bir yukarı yönlü eğilim yok. Bu sebeple şuan için olası tepkilerin sınırlı kalmasını bekleriz. Bunun için ilk önemli direnç 1005 $ olacaktır.

Baskı devam ederse, 945 bu haftadaki ilk ana destek olmakla birlikte bu seviyenin kırılması halinde 805 desteğine kadar güçlü bir satış baskısı ile karşılaşılabilir.

Destekler: 945 – 880 – 805

Dirençler: 1005 – 1080 – 1130

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç