Global Piyasalarda Endişe Kaynağı; FED Politikaları, Küresel Büyüme ve Tahvil Getirileri

Global Piyasalarda Endişe Kaynağı; FED Politikaları, Küresel Büyüme ve Tahvil Getirileri

*Global piyasalar yeni güne satış baskısı ve korku ile başladı. Dün ABD’den gelen İmalat PMI verilerinin daralma bölgesinde gelmeye devam etmesi tekrar FED’e yönelik faiz indirim baskılarını tetikledi.

Dün Wall Street endeksleri günü kırmızıda kapattı. ABD vadeli borsa endeksleri hem dün hem de bugün Avrupa seansında satıcılı görüntüsünü sürdürdü.

Dün sert kayıplar yaşayan ABD teknoloji sektörünün bugün hafif tepki veriyor ancak %9 düşen Nvidia, yine aşağı yönlü gap ile açıldı.


*FED Başkanı Powell’ın istihdam piyasasına atıfta bulunarak enflasyon trendlerinin de aşağı yönde kaymasının verdiği özgüvenle faiz indirimlerinin zamanının geldiğini belirtmişti. 6 Eylül Cuma günü Tarım Dışı İstihdam Raporu FED üzerinde 25 ya da 50 baz puan faiz indirimi yapması üzerindeki olası baskı için kritik olacaktır.

*ABD 10 yıllık tahvil faizi %3.80 seviyelerinde kalmayı sürdürdü.

*Petrol fiyatlarında son 9 ayın en düşük seviyeleri görülmesinin ardından bugün, OPEC+’ın Ekim ayında planlanan üretim artışını ertelemesi yönünde tartıştığı haberleriyle yaklaşık 1.5 $ tepki verdi. 71 $’ın hemen altındaki Ham Petrol fiyatları son 9 ayın en düşüğünde seyrediyor.

*Gün içinde Avrupa ve İngiltere’den Hizmet PMI verileri açıklandı.

-İngiltere’nin Ağustos Hizmet PMI verisi 53.7 olarak gerçekleşti. (Beklenti: 53.3 ; Önceki: 52.5)
-Euro Bölgesi’nin Ağustos Hizmet PMI verisi 52.9 olarak gerçekleşti. (Beklenti: 53.3 ; Önceki: 51.9)
-Almanya’nın Ağustos Hizmet PMI verisi 51.2 olarak gerçekleşti. (Beklenti: 51.4 ; Önceki: 52.5)

*Yurt içi piyasalarda yarın Orta Vadeli Plan açıklamalarını takip edeceğiz. Ekonomi politikaları ve hedefler açısından oldukça önemli bir açıklama bizi bekliyor olacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç