Yurt İçinde OVP Açıklamaları, Yurt Dışında ABD Hizmet PMI ve ADP Tarım Dışı İstihdam Takip Edilecek…

Yurt İçinde OVP Açıklamaları, Yurt Dışında ABD Hizmet PMI ve ADP Tarım Dışı İstihdam Takip Edilecek…

*Yarın ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi öncesinde bugün saat 15:15’de ADP tarım dışı istihdam değişimi açıklanacak. Beklentiler 144.000 artış olarak açıklanması yönünde. FED’in faiz kararı öncesinde bu veriler ABD’de resesyon endişeleri açısından büyük önem taşıyor.

*ABD’de bugün ISM hizmet PMI endeksi açıklanacak. Beklentiler 51.4’den 51’3’e düşmesi yönünde. İmalat PMI endeksindeki gerilemeyi borsa endeksleri açısından aşağı yönlü sert fiyatlayan piyasa bu kez hizmet PMI endeksi ve tarım dışı istihdam değişimi verilerine odaklandı.

*Yurt içi piyasalarda bugün Orta Vadeli Plan(OVP) açıklamalarını takip edeceğiz. Ekonomi politikaları ve hedefler açısından oldukça önemli bir açıklamalar bizi bekliyor olacak.

*Kanada Merkez Bankası Eylül toplantısında politika faizini beklenildiği gibi 25 baz puan indirerek %4.25 oranına getirdi. Bu kararla birlikte üç kez üst üste indirim yapılmış oldu.

*ABD’de mevcut ekonomik durumlara ilişkin değerlendirmelerin açıklandığı “Bej Kitap” raporunda, ekonomik aktivitenin birçok bölgede yatay seyrettiği veya düştüğü belirtildi. Ek olarak şirketlerin ekonomik belirsizlikler nedeniyle işe alımları azalttığı belirtildi.

*FED’den Bostic, kısıtlayıcı duruşun çok uzun süre devam ettirilmemesi gerektiğini söyledi. Kısıtlamaları kaldırmaya başlamak için %2’lik enflasyon hedefine odaklanmanın iş gücü piyasasına zarar vereceğini ekledi.

*Avustralya Merkez Bankası Başkanı Bullock, faiz indirimlerini düşünmek için henüz erken olduğunu, koşulların ve beklentilerin değişmesi durumunda yönetim kurulunun buna göre yanıt vereceğini belirtti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç