Piyasaların ve FED’in Merakla Beklediği ABD Tarım Dışı İstihdam Değişimi Saat 15:30’da Açıklanacak…

Piyasaların ve FED’in Merakla Beklediği ABD Tarım Dışı İstihdam Değişimi Saat 15:30’da Açıklanacak…

*Piyasaların merakla beklediği aynı zamanda FED’in faiz toplantılarında önemle dikkate aldığı ABD tarım dışı istihdam değişimi bugün saat 15:30’da açıklanacak. Son veride 176.000 beklentisine karşılık 114.000 ile beklentilerin oldukça altında açıklanan veri piyasalarda çok sert tepkilere yol açmıştı ve ABD’de resesyon endişelerini gündeme getirmişti. Ek olarak FED’in faiz indirimine geç kaldığı gibi endişelere yol açarak 50 baz puanlık indirim beklentileri konuşulmaya başlanmıştı. Bir ay boyunca açıklanan diğer veriler ve FED yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla faiz indirimi kesinleşti. Resesyon beklentileri toparlandı.

Bugün açıklanacak verinin 164.000 olarak açıklanması bekleniyor. Verinin tekrar beklentiden sapması ve zayıf gelmesi durumunda piyasalar geçtiğimiz senaryoyu tekrar daha güçlü şekilde uygulayabilir. Şuan 25 baz puanlık indirime kesin gözüyle bakılsa da verinin sonucuna bağlı olarak 50 baz puanlık beklentiler gündemde güçlenebilir. Veri sırasında piyasalardaki oynaklıklara karşı şimdiden hazırlıklı olmakta fayda var.

*ABD’de tarım dışı istihdam değişiminin yanı sıra işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar da açıklanacak. İşsizlik oranının %4.3’den %4.2’ye gerilemesi beklenirken, ortalama saatlik kazançların aylık %0.3, yıllık %3.7 artış ile bir önceki aya göre 0.1 puan daha fazla artması bekleniyor.

*Bugün saat 09:00’da Almanya’dan sanayi üretimi ve ticaret dengesi verileri açıklanacak.

*Bugün saat 12:00’de Euro Bölgesi’ne ait 2. çeyrek ekonomik büyüme verileri açıklanacak.

*Günün son saatlerinde uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Türkiye Değerlendirme Raporu yayımlanması bekleniyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç