ABD Tarım Dışı FED’i 25 Baz Puanlık İndirime Götürüyor, Yurt İçinde Bu Gece Fitch Bekleniyor…

ABD Tarım Dışı FED’i 25 Baz Puanlık İndirime Götürüyor, Yurt İçinde Bu Gece Fitch Bekleniyor…

*Powell’ın Jackson Hole konuşmasından sonra FED’in faiz indirim politikasında önemli bir hale gelen ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklandı.

İstihdam Değişimi Ağustos ayında 142.000 olarak geldi beklenti altında geldi. Geçen ayın verisi de 114.000’den 89.000’e revize edildi.

İstihdam Değişimi beklenti altında gelse de diğer alt verilerde istihdam piyasasının geçen aya göre gerilemediğini görmekteyiz.

CME FED Watch göstergesine göre Eylül ayında 50 baz puan faiz indirme ihtimali azalmış gözüküyor. Piyasa 25 baz puana yakınsıyor.

*FED üyesi Williams’ın Tarım Dışı verisi sonrası açıklamaları da dikkat çekti. Williams genel olarak Eylül’de faiz indirimine hazır olduklarını kesin bir şekilde dile getirdi. Ancak Williams’ın açıklamaları 50 baz puanlık bir indirim için zemin hazırlama çabası göstermiyor. Williams daha çok aceleye getirmeden politika faizinin “nötr” tarafa çekilmesine yönelik mesajı var.

*Euro Bölgesinin ikinci çeyrek ekonomik büyüme verilerinde çeyreklik bazda %0.2 ve yıllık bazda da %0.6 olarak açıklama geldi. Veriler bir önceki döneme göre pek değişmedi.

*Önümüzdeki hafta Pazartesi Çin enflasyonu, Çarşamba günü ABD enflasyonu ve Perşembe günü de ECB faiz kararı gibi önemli veriler olacak.

*Yurt içi piyasalar genel olarak bugünü hafif pozitif geçirirken kapanışa doğru tekrar negatife döndü. Tüm gözler bu gece FX piyasalarının kapanmasına yakın ya da kapandıktan sonra Fitch Ratings’in not açıklamasında olacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç