12 Eylül Kritik ECB Kararı Öncesi Bilinmesi Gerekenler...

12 Eylül Kritik ECB Kararı Öncesi Bilinmesi Gerekenler...

ECB'nin yaklaşan toplantısı öncesinde piyasalar, ekonominin görünümü ve faiz indirim beklentileri konusunda ikiye bölünmüş durumda. Euro/Dolar paritesinde son dönemde zayıf ABD verileri ile Euro lehine hareketler görüldü. Almanya ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin karşılaştırması ise dolar tarafında bir baskının hafiflediğini gösterdi. Almanya ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri arasındaki farkın daralması, EUR/USD paritesinde dalgalanmalara neden oldu ve dolar aleyhine hareketi destekledi.


Almanya'nın büyüme oranı negatifte kalmaya devam ederken, enflasyon %1.9 ile beklentilerin altında seyrediyor ve işsizlik oranı yüksek seviyelerini koruyor. Euro Bölgesi genelinde de benzer bir ekonomik zayıflık söz konusu.

Piyasa, ECB’nin Eylül toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını neredeyse kesin olarak fiyatlıyor. Ancak, gelecekte atılacak adımlar için Merkez Bankası üyeleri arasında belirgin görüş ayrılıkları mevcut.
Şahin duruşu savunanlar enflasyon kontrolünü, güvercin duruşu savunanlar ise büyüme endişelerini önceliklendiriyor.
Senaryolara göre, ECB'nin kademeli faiz indirimleri yapması ve veriye bağlı bir duruş sergilemesi muhtemel. Yatırımcılar, ECB’nin vereceği ileriye dönük rehberliğe odaklanacak; bu da Euro Bölgesi’nin büyüme dinamikleri ve enflasyon görünümüne dair sinyallerin izlenmesini kritik hale getiriyor.

Karar 12 Eylül Perşembe günü 15.15'de açıklanacak. ECB Başkanı Lagarde ise 15.45'de basın toplantısı düzenleyerek para politikası hakkında konuşacak.

Kararın Avrupa borsa endeksleri ve EURUSD tarafında önemli etkileri olabilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç