ABD Enflasyon Verileri Beklentileri Karşılasa da Güçlü Kalmaya Devam Ediyor...

ABD Enflasyon Verileri Beklentileri Karşılasa da Güçlü Kalmaya Devam Ediyor...

ABD’de Ağustos ayına ait manşet enflasyon verileri beklentileri karşıladı. aylık bazda %0.2, yıllık bazda %2.5 artış kaydedildi. Bir önceki veride aylık bazda %0.2, yıllık bazda %2.9 artış kaydedilmişti.

ABD’de Ağustos ayına ait çekirdek enflasyon aylık bazda %0.2 beklentisine karşılık 0.3 artarken, yıllık bazda beklenildiği gibi %3.2 arttı. Bir önceki veride aylık bazda %0.2, yıllık bazda %3.2 artış kaydedilmişti.

Genel olarak beklentileri karşılayan bu verileri inceleyecek olursak;

Yıllık manşet enflasyonda 0.4 puanlık ciddi bir düşüş yaşansa da bu durum baz etkisi sayesinde gerçekleşti.

Aylık bazlı manşet ve çekirdek verilerde enflasyonist baskılar etkili olmaya devam etti.

Yıllık çekirdek enflasyon ise %3.2 artış ile geçtiğimiz ay açıklanan oranla aynı geldi. Çekirdek enflasyondaki katılık devam ediyor.;

Açıklanan veriler sonrasında piyasalar dolar lehine tepkiler verdi.

Veri öncesinde 1.1043 bölgesinde fiyatlanan Euro/Dolar paritesi, veriden sonraki ilk 10 dakika içerisinde 1.1010 seviyesine kadar geriledi.

Ons altın ilk 10 dakikada 2519 seviyelerinden 2507 seviyelerine geriledi.

Güne başlarken %3.60 seviyesine kadar geri çekilen ABD 10 yıllık devlet tahvil getirileri enflasyon verilerinin ardından %3.68 oranına kadar yükseldi.

Veri öncesinde %33 ihtimalle FED’den 50 baz puanlık indirim bekleyenler, veri sonrasında %15’e geriledi. Böylelikle FED’in 25 baz puanlık indirime gitmesi %85 ihtimal ile fiyatlanıyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç