Yurt Dışı Sabah Bülteni - 13.09.2024

Yurt Dışı Sabah Bülteni - 13.09.2024

*CME FED Watch göstergelerine göre FED’in Eylül ayında 50 baz puan faiz indirme ihtimali dün %14 iken birkaç saat içinde tekrar %45’e çıkmış durumda. Eski New York Fed Başkanı Dudley’in açıklamaları da bunu tetikledi.

FED üyeleri şuan sessizlik döneminde olduğu için herhangi bir yönlendirme yapamıyor ancak 50 baz puan fiyatlamaları güçlü şekilde artarsa olası sızıntılara karşı dikkat etmek gerekebilir.

*Geçen ay 25 baz puan faiz indirerek politika faizini %5.25’den %5’e düşüren İngiltere Merkez Bankası’nın, 19 Eylül toplantısında faiz indirimine ara vermesi ve bir sonraki faiz indirimini Kasım ayında yapması öngörülüyor.

*Japon Yeni’ndeki oynaklık devam ederken USDJPY paritesi Asya seansında 140.65’e kadar geriledi.

*Fitch, Japonya Merkez Bankası faiz oranlarının 2026 yılı sonuna kadar %1'e çıkmasını öngörüyor. Genel olarak ise BOJ’un bu ay faiz oranlarını sabit tutması ancak yıl sonuna kadar bir toplantıda arttırması gerekiyor.

*Çin'in 10 yıllık devlet tahvili getirisi %2,0775'lik rekor düşük seviyeye geriledi. Ekonominin pek de tökezlemediği bir dönemde Çin tahvilleri yükselişini sürdürüyor, faiz azalıyor. Çin Yuan’ı Dolar karşısında  son bir yılın en düşük seviyesinde 7.10 bölgesinde fiyatlanıyor.

*Yurt içi piyasalarda BIST100 endeksi gün içinde sert gerileyerek 9274’e kadar gerilerken, kapanışa doğru sert bir tepki geldi, 200 günlük ortalamadan döndü ve günü pozitif mumla kapattı. Mum yapısı dragonfly doji olması dikkat çekiyor ve bugün eğer pozitif bir görüntü olursa doji formasyonu teyit alabilir.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç