Yurt Dışı Sabah Bülteni – 17.09.2024

Yurt Dışı Sabah Bülteni – 17.09.2024

*Yarınki FED toplantısı öncesinde bugün ABD perakende satış verilerini takip edeceğiz. Ek olarak ABD’de sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı da açıklanacak. Bu veriler yarın ki FED kararı için belirleyici unsurlardan bazıları olacak.

*CME FED Watch göstergesinde yeni haftaya başlarken 50 baz puanlık indirim piyasa tarafından %53 ile fiyatlanıyordu. Yeni güne başlarken 50 baz puanlık indirim beklentileri %69’a kadar çıkmış durumda. ABD’de bugün açıklanacak veriler sonrasında piyasa indirim beklentilerini hareketlendirmeye devam edebilir.

*Yurt dışı ekonomi takviminde bugün ABD verilerine ek olarak, Kanada tüketici fiyat endeksi verileri bulunuyor. Kanada’da en son açıklanan yıllık verilerde manşet enflasyon %2.5, çekirdek enflasyon ise %1.7 olarak açıklanmıştı.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Kazaks, ECB’nin faiz indirimine devam etmesi gerektiğini ancak bunu çok aceleci şekilde yapmaması gerektiğini söyledi. Ek olarak, finansal piyasaların beklentileri doğrultunda gelecek yılın ortasında faizlerin %2.5’e olması beklendiğini ve bu durumla aynı fikirde olduğunu söyledi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç