Yurt Dışı Akşam Bülteni - 17.09.2024

Yurt Dışı Akşam Bülteni - 17.09.2024

*ABD’den saat 15.30’da gelen Perakende Satışlar verisi, piyasalarda sınırlı bir oynaklığa sebep oldu. ABD'de Çekirdek Perakende Satışlar aylık bazda %0.1 olarak açıklandı. Beklenti %0.2 ve bir önceki veri ise %0.4 olarak gerçekleşmişti.

ABD'de Manşet Perakende Satışlar aylık bazda %0.1 olarak açıklandı. Beklenti %-0.2 ve bir önceki veri ise %1.1 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek ile Manşet artasındaki keskin tutarsızlık sebebiyle piyasa fiyatlaması yatay kaldı.

Ancak ABD piyasalarının açılmasına yakın bir zamanda Manşet verideki yükseliş fiyatlanıyor ve Dolar Endeksi hafif de olsa değer kazanıyor. EURUSD paritesi ABD seansının açılmasına yakın 1.1120’ye kadar geriledi. Gün içinde en yüksek 1.1145 görülmüştü.

*Tahvil piyasası yarınki FED toplantısında kadar ilgi odağı olmaya devam ediyor. 10 yıllık getiriler de yine yılın en düşük seviyesi olan %3.61’de işlem görmesinin ardından bugün 3 baz puanlık bir artış ile %3.63’e yükseldi.

*ABD vadeli Kahve fiyatları dün son 13 yılın zirvesine yükseldi ve pound başına 2.718 $’ı görmesinin ardından hafif geri çekilmişti. Ancak bugün genel olarak pozitif görüntüsünü sürdürmeye devam ediyor.

*Yarın global piyasalar için oldukça önemli bir gün. Yarın akşam 21.00’de FED’in 25 ya da 50 baz puanlık faiz indirmesine yönelik kararını ve ileriye dönük yönlendirmelerini takip edeceğiz.

*Yarın İngiltere ve Euro Bölgesi’nden enflasyon verileri de izlenecek.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç