FED Faiz İndirimlerine 50 Baz Puanlık Keskin Bir Hamle ile Başladı.

FED Faiz İndirimlerine 50 Baz Puanlık Keskin Bir Hamle ile Başladı.

ABD Merkez Bankası (FED) 50 baz puan faiz indirdi ve politika faizini %4.75 - %5 aralığına düşürdü. FED, 2020 Mart ayından bu yana ilk kez politika faizini düşürdü.

FOMC üyelerinin faiz beklentilerini gösteren dot plot grafiğinde medyan beklentiler şu şekilde gerçekleşti.
*FOMC üyelerinin 2024 yıl sonu faiz beklentileri medyan %4.4 oldu (önceki %5.1)
*FOMC üyelerinin 2025 yıl sonu faiz beklentileri medyan %3.4 oldu (önceki %4.1)
*FOMC üyelerinin 2026 yıl sonu faiz beklentileri medyan %2.9 oldu (önceki %3.1)

Karar, CME FED Watch beklentilerine paralel bir şekilde gelse de piyasada keskin bir görüş ayrılığı vardı ve 50 baz puanlık faiz indirimi sürpriz bir şekilde güvercin diyebiliriz.

FED, bu kararı enflasyonun %2’ye doğru sürdürülebilir bir şekilde gerileyeceğine olan inancına dayanarak, istihdam piyasasına yönelik endişelerini göstererek aldı.

FOMC üyeleri, 2024 yıl sonu PCE enflasyonunu %2.3 olarak, çekirdek PCE'yi ise %2.6 olarak görüyor. Tahminlerde 0.2 puanlık düşüş gerçekleşti.
FED, 2024 ve 2025 yıllarında işsizlik oranını %4.4 olarak gördüğünü açıkladı. İşsizlik oranı güncel olarak %4.2

FED: Ekonomik faaliyet "sağlam bir hızla" genişliyor. Ancak istihdam artışı yavaşladı, işsizlik oranı yükseldi ancak hala düşük kalıyor.

İlk fiyatlamalarda Dolar endeksi gözle görülür değer kaybı yaşıyor. Ons Altın, Bakır, Gümüş gibi metallerde yükseliş görüyoruz.
ABD vadeli borsa endeksleri karara ilk anca güçlü bir alım tepkisi verirken, kararın 15. Dakikasında bu tepki geri verildi.

Saat 21.30’daki Powell’ın basın toplantısında, keskin güvercin faiz indirimi hamlesinin önden yüklemeli olup olmadığı konusunda ip uçları arayacağız. Konuşmadaki güvercin ton dengelenmezse Dolar Endeksi’ndeki kayıplar sürebilir ve metallerdeki pozitif hareketler devam edebilir.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç