FED'in Agresif Kararı, Powell'ın Açıklamalarıyla Hafif Dengelendi...

FED'in Agresif Kararı, Powell'ın Açıklamalarıyla Hafif Dengelendi...

FED Başkanı Powell, basın toplantısında 50 baz puanlık faiz indiriminin acele bir karar olmadığını vurgulayarak başladı. Enflasyon seyrinin hedeflerine yakın olduğunu, bununla birlikte istihdam piyasasındaki soğumanın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Buna yönelik bir politika ayarlamasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

FED Başkanı Powell, acele edildiğine dair bir verinin olmadığını ancak eğer enflasyondaki gerilemenin zayıflaması halinde politikayı daha yavaş gevşetebilecekleri mesajını verdi.

FED Başkanı Powell, bugünkü kararın enflasyonun hedeflerine doğru sağlam bir şekilde ilerlediğinin kanıtı olarak bu kararı alabildiklerini vurguladı.

FED Başkanı Powell soru cevap bölümünde, bundan sonraki faiz indirimlerinin muhtemelen devam edebileceğini, ancak bugün alınan karar gibi agresif olunmayacağını belirten bir mesaj verdi.

Powell’ın sonraki toplantılar için verdiği mesajlarda “temkinli – verilere bağlı” olunacağını belirtmesi üzerine, toplantı kararının açıklandığı andaki agresif dolar aleyhine fiyatlamaların hızı yavaşladı.

Gelecek zamanlarda Japonya Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve yurt içi tarafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın atacağı adımları daha dikkatli incelemek gerekir.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç