FED’in Kararı Sonrası Piyasalar Yeni Günde Nasıl Pozisyon Alıyor ?

FED’in Kararı Sonrası Piyasalar Yeni Günde Nasıl Pozisyon Alıyor ?

Hafta ortası itibariyle 50 baz puan faiz indirmiş ABD Merkez Bankası kararını karşıladık ve bu keskin karar karşısında fiyatlamaların tepkisini ölçmeye devam ediyoruz.

Aslında CME FED Watch tahminlerinde 50 baz puan indirim yüksek ihtimalle fiyatlanıyordu ve son haftalarda EURUSD paritesinin 1.11 seviyelerinde tutunmasının en büyük sebeplerinden biri de bu beklentiydi. FED, fiyatlamalarla kavga etmedi ve kararını 50 baz puan indirim üzerinden kullandı.

FED’in 50 baz puanlık indirim kararı ve FOMC üyelerinin gelecekteki faiz beklentilerinde de keskin bir düşüş projeksiyonu çizmesi, Dolar aleyhine ve metaller lehine fiyatlandı. Powell’ın açıklamaları ise kararı net bir şekilde haklı gerekçelere bağladı ancak, daha sonraki toplantılarda verilere bağlı kalacaklarını açıklayarak güçlü güvercin tonu dengeledi.

Powell’ın dengeleyici konuşması, başta EURUSD paritesi olmak üzere dolar aleyhine fiyatlamaları dengede tutuyor. EURUSD paritesi,  Ons Altın ve Ons Gümüş dramatik bir yükseliş yerine kademeli bir yükseliş ile Avrupa seansına başladı.

FED önderliğinde faiz indirim sürecine girilmiş olması, Asya ve Avrupa seansında borsa endekslerine pozitif yansıdı. ABD vadelilerinde de pozitif bir görüntü var. BIST100 endeksi gün ortasına yaklaştığımızda %1 prim ile işlem görüyor.

Dolar aleyhine fiyatlamada tek negatif ayrışan USDJPY paritesi oluyor, dünden bu yana parite 140.60’dan 143.00’e doğru dolar lehine tepki verdi. Global yüksek faiz ortamının hafiflemesi, Japonya Merkez Bankası’nın sıkılaşma serüveninde frene basmasına sebep olabilir. Ancak yine de bu yıl Japonya Merkez Bankası’ndan bir faiz artışı bekleniyor.

Bugün saat 14.00’de İngiltere Merkez Bankası’nın faizi sabit bırakması beklenirken, gelecek aylarda BOE, ECB ve diğer merkez bankalarının FED’in 50 baz puanlık faiz indirimi hamlesine olan uyumları piyasanın izleyeceği önemli unsurlar olacak.

Yurt içinde bugün 14.00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararını sabit bırakmasını bekliyoruz. Açıklama metninde FED’in de hamlesi ile birlikte gelecek için faiz indirim sinyalinin gelip gelmeyeceğini takip edeceğiz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç