İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini %5'de Sabit Tuttu...

İngiltere Merkez Bankası Politika Faizini %5'de Sabit Tuttu...

İngiltere Merkez Bankası para politikası toplantısında faizi %5 oranında sabit tuttu.

Karar oylamasında faizin sabit tutulması 1'e karşı 8 oy ile alındı. Beklenti ise bu kararın 7'ye karşı 2 oy ile alınmasıydı. Bu durum şahin bir mesaj olarak nitelendirilebilir. Para politikasının yeterince süre kısıtlayıcı kalmaya devam etmesi gerektiği bildirildi.

BOE, faiz oranlarının çok hızlı ve çok fazla düşürmemeye dikkat edeceklerini açıkladı. Çoğu üye, önemli bir gelişme olmadıkça sıkı para politikasının kademeli olarak gevşetilmesi gerektiğini savundu.

"Para politikasının yeterince uzun süre kısıtlayıcı kalması gerekeceği" şeklindeki anahtar ifade kaldırılmadı.

İngiltere Merkez Bankası'nın şahin mesajları ile birlikte GBPUSD paritesi 2022 Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü ve 1.3314'e kadar yükseldi. 

Bu toplantı öncesinde İngiltere Merkez Bankası'nın Kasım ayında faiz indireceği neredeyse tamamen fiyatlanmıştı. Ancak bu toplantıda verilen mesajların ardından bu ihtimal %60'a kadar düşmüş durumda. Bu sebeple lerleyen günlerde BOE üyelerinin mesajları daha önemli olacaktır. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç