Yurt Dışı Sabah Bülteni – 20.09.2024

Yurt Dışı Sabah Bülteni – 20.09.2024

*Asya seansında açıklanan Japonya ulusal tüketici fiyat endeksi verilerinde manşet enflasyonu Ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.0 olarak açıklanırken, çekirdek veri yıllık bazda %2.8 olarak açıklandı. Bir önceki veriler sırasıyla %2.8 ve %2.7 olarak açıklanmıştı.

*Japonya Merkez Bankası Eylül ayı toplantısında politika faizini %0.25 oranında sabit tutma kararı aldı.

*Çin Merkez Bankası kredi faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Bir yıl vadeli kredi faiz oranı %3.35’te, beş yıl vadeli kredi faiz oranı %3.85’te sabit tutuldu.

*Yurt içi ekonomi takviminde bugün saat 10:00’da Eylül ayına ait tüketici güven endeksi verisi açıklanacak. Tüketici güveni en son veride 76.4 olarak açıklanmıştı.

*Yurt dışı ekonomi takviminde bugün saat 09:00’da İngiltere perakende satışlar ve Almanya üretici fiyat endeksi açıklanacak.

*Bugün saat 18:00’de Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın konuşma yapması bekleniyor.

*ABD Hazine Bakanı Yellen, FED’in faiz indirimi kararını “olumlu bir işaret” olarak değerlendirdi. Bu faiz indiriminin, FED’in yüzde 2 enflasyon hedefine geri dönme yolunda olduğuna ve risklerin azaldığına dair güveni yansıttığını belirtti.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç