Son haftada Trump’ın gümrük vergisi tehditleriyle yükselen dolar endeksi, paritede dolar lehine sert düşüşleri beraberinde getirmişti. Hafta sonu tarifelerin imzalanmasıyla birlikte parite, gap’li açılış yaparak 1.0210 seviyesine kadar sert bir düşüş yaşadı.
Dün gün içerisinde Trump’ın tarife haberleri hakkında sert gelişmeler olmaması 1.0220 desteğinden hafif tepki alımları gözlemlendi. Ara ara misilleme haberleri yer alsa da, akşam saatlerinde Trump’ın Meksika ve Kanada ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu ülkelere tarifeleri 1 ay süreyle askıya aldığı duyuruldu. Bu haberin ardından 1.0220 desteği üzerinde tutunmaya çalışan paritede tepki alımları hız kazandı ve önce 1.0330 seviyelerine, ardından günün son saatlerinde 1.0349 seviyesine kadar yükseliş görüldü.
Yeni günde Asya seansında bu yükselişin direnç bölgesinde sınırlı kaldığı ve geri çekilmelerin başladığı gözlemlendi. Sabah saatlerinde dirençten gelen satışların 1.0271 seviyesine kadar sürdüğü görülse de gün içi alımlarla tekrar direnç bölgesinin test edildiği dikkat çekti. Tarife gelişmeleri ve piyasalardaki sıcak gelişmelerle birlikte paritenin haftaya gap’li açılışla başlamasının ardından, açılış seviyelerinin doldurulması için kısa vadede 1.0350 direncinin aşılması gerekmektedir. Şuan dirençden gelen satışlarla 1.0325 seviyesinde fiyatlanan paritede olası sert dolar lehine hareketler görülmesi durumunda ise 1.0220 seviyesi ilk önemli destek noktası olacaktır.
Destekler: 1.0220 – 1.0100 – 1.0000
Dirençler: 1.0350 – 1.0470 – 1.0600