Ons altında fiyatlamayı belirleyen ana tema, zayıf ABD verilerinin Fed’in Aralık’ta yeniden faiz indirme ihtimalini güçlendirmesi oldu. Geçen haftaki istihdam kaybı ve gerileyen tüketici güveni sonrası, pazartesi günü gelen haber akışıyla piyasalarda Aralık’ta faiz indirimi olasılığı %65’lere taşındı; bu tablo, faiz getirisi olmayan altına olan talebi artırarak ons fiyatını 2 haftanın zirvesi olan 4.100 dolar civarına taşıdı.
Şuan dinamik destek olan 14 günlük ortalamadan tepki alarak tekrar 4127 desteğinin hemen üzerine çıkan altın burada kalıcılık sağlamaya çalışıyor. Stokastik aşırı alım bölgesinde yataylık sergilemeye ve ivme kaybına uğramaya başladı. Bu durum düşüş baskısını artırabilir. CCI tarafında da +100 sınırının üzerinde olan grafik sınıra paralel bir görünüm sergilemekte ve kararsız bir yapıda durmakta. RSI ise 60 seviyesinde seyretmekte ve uyumsuzluk göstermiyor.
Bugün için genel olarak baktığımızda piyasada bir kararsızlık hakim oldu diyebiliriz biraz dalgalan fiyat şuanda stabil bir konumda ve bugünkü +/- volatilitesini nötrlemiş durumda.
Destekler: 4127.20 – 4093.90 – 4000
Dirençler: 4151.85 – 4380 – 4500
