Petrolde Arz Riski–Diplomasi Dengesi, Asya’dan Faiz ve Ticaret Mesajları

Petrolde Arz Riski–Diplomasi Dengesi, Asya’dan Faiz ve Ticaret Mesajları

* İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki sondaj çalışmaları, ABD nükleer müzakereleri öncesinde petrol arzı riskini artırırken, OPEC+ üretim kararları ve diplomatik ilerleme beklentileri yukarı yönlü potansiyeli sınırladığı için petrol fiyatları istikrarlı seyrini koruyor.

* Eski bir Japonya Merkez Bankası (BOJ) yönetim kurulu üyesi Seiji Adachi, politika yapıcıların ücret verilerini ve güncellenmiş tahminleri beklediğini, bunun da temkinli ancak devam eden bir normalleşme sürecine işaret ettiğini belirterek, bir sonraki faiz artırımı için en olası zamanın Nisan ayı olduğunu söyledi.

* Çin, ABD yönetiminin daha korumacı gümrük politikasına zıt olarak, 1 Mayıs'tan itibaren 53 Afrika ülkesinden yapılan ithalata sıfır gümrük vergisi uygulayacak.

* Avustralya Merkez Bankası'nın Şubat ayı toplantısının tutanakları, politika yapıcıların enflasyon ve istihdam risklerinin daha endişe verici bir yöne kaydığı sonucuna vararak faiz artırımının gerekli olduğu sonucuna vardığını gösteriyor.

* Haftanın ikinci gününde Almanya tüketici fiyat endeksi, İngiltere işsizlik oranı, Kanada tüketici fiyat endeksi ve Almanya ile Euro Bölgesi ZEW ekonomik hissiyat endeksleri gündemde olacak.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç